Строителството в курортите край Варна продължава, въпреки забраната, която вече

...
Строителството в курортите край Варна продължава, въпреки забраната, която вече
Коментари Харесай

Не се спазват забраните за строежи във варненските курорти

Строителството в курортите край Варна продължава, макар възбраната, която към този момент е в действие. Ограничението важи до 1 октомври. Целта е да се подсигурява спокойствието и комфорта на първите туристи, които към този момент са на отмора.

Варна

В курорта „ Св. Константин и Елена “ продължава построяването на търговски център. Багери разнасят строителни материали, а обектът не е ограден. Наоколо е прашно, пътната настилка е с дупки, градинките в близост са изпотъпкани.

Близо до плажната линия строителна компания построява тротоари, пътеки, и реновира откритите пространства. В региона се движи тежкотоварна техника, която към този момент не би трябвало да е в комплекса.

Инспектори от строителен надзор към Община Варна са ревизирали над 10 строителни обекта в курортите, има и открити нарушавания.
Тодор Иванов, заместник-кмет в Община Варна: За откритите нарушавания, към този момент инспекторите не са написали актове, а единствено констативни протоколи и направени предизвестия. Санкцията не е непременна цел, а да дисциплинираме жителите.
Проверките ще продължат през целия летен сезон, а санкциите за нарушителите са солени и стигат до 50 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР