Строителството в България забуксува през юлиСтроителството в България като че

...
Строителството в България забуксува през юлиСтроителството в България като че
Коментари Харесай

Вечерни новини: Строителството в България буксува; Ирландската Smurfit Kappa купува трети завод в страната

Строителството в България забуксува през юли
Строителството в България сякаш е забуксувало през юли. От последните данни на Националния статистически институт (НСИ) за показателите на строителната продукция се вижда, че на месечна база няма никаква смяна в равнищата на строителните размери – нито в сградното, нито в гражданското строителство – до момента в който на годишна даже се регистрира спад.
Ирландската Smurfit Kappa купува трети цех в България
Ирландската компания за хартиени опаковки Smurfit Kappa е напът да придобие трето дружество в България. Компанията се е насочила към част от бизнеса на шуменската „ Артемис “, демонстрира информация в регистрите на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която би трябвало да утвърди договорката.
„ Елаците-Мед “ започва процедурата за удължение живота на предприятието
Рудодобивната компания „ Елаците-Мед “ желае удължение на концесията на находището в Етрополе с 10 години – до 2041 година Това съобщи пред публицисти изпълнителният шеф на сдружението инж. Драгомир Драганов.
Държавните органи и общините към този момент ще са задължени да дават услуги онлайн
Държавни и общински органи към този момент ще са задължени да дават административни услуги и по електронен път. Таксата за тях ще е понижена по отношение на тази за присъствено заявяване и даване. Това стана допустимо, откакто Народното събрание одобри дефинитивно промени в Закона за електронното ръководство, предава Българска телеграфна агенция.
„ По необходимост “: Цеков връща съмнителни строителни практики от времето на ГЕРБ
Агенция „ Пътна инфраструктура “ още веднъж е в патова обстановка, обвързвана с неспособност да разпорежда настоящи поправки по пътната мрежа. За да излезе от обстановката, районният министър Андрей Цеков ще търси разновидности " по необходимост " да разпорежда тези действия с процедури без авансово съобщение. За задачата министерството води диалога с Агенцията по публични поръчки, която би трябвало да даде зелена светлина на проекта на министъра. Това стана ясно от изявление на Цеков по време на чуването му в Регионална комисия в Народното събрание, което продължи съвсем 3 часа.
Национална агенция за приходите прави проверка на медиаторите в тол системата
Националната организация по приходите (НАП) прави данъчна проверка на двата национални снабдители на услуги (НДУ) за тол системата. Това стана ясно от изявление на районния министър Андрей Цеков по време на чуване в районна комисия в Народното събрание и се случва месец, откакто приходната организация получи достъп до системата.
Кабинетът „ Денков “ отхвърли да ограничи порочните инхаус процедури
С къси диспути и доста рецензии, Народното събрание се зае с измененията в Закона за публичните поръчки. Любопитното е, че депутатите одобриха предложенията за промени на служебното държавно управление на Гълъб Донев, които бяха входирани още през април тази година, и имат за цел да забранят инхаус процедурите. Наред със законопроекта на служебната власт, на първо четене в зала мина и този на новия кабинет „ Денков “, който обаче не планува ограничаване на порочните процедури, употребявани всеобщо в третия кабинет на Бойко Борисов.
Кабинетът насочва 5 млн. лева за реклама на Българското Черноморие
Българското Черноморие ще се популяризира с 5 млн. лева Това стана ясно след съвещанието на Министерския съвет в четвъртък, на което беше призната Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България.
Цената на природния газ в Европа скочи с 10% за ден
Европейските цени на газа се покачиха внезапно в петък, откакто служащите в австралийските уреди за природен газ излязоха на стачка. Това провокира опасения, че продължителното прекъсване на производството може да понижи световните доставки, написа CNBC.
ChatGPT губи трафик за следващ месец
Популярният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT означи спад на месечните визити на уеб страницата за трети следващ месец през август, макар че съгласно компанията за разбори Similarweb има признаци, че спадът е към своя край.
„ Огромната агресия “ на Индия ще движи международната стопанска система
Звездната икономическа вероятност пред Индия дружно със мощните прогнози за някои страни от Югоизточна Азия ще бъдат значими мотори за световния напредък. Това предвижда S&P Global Insights, представен от CNBC.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР