Строителството на продължението на Турски поток“ през територията на България

...
Строителството на продължението на Турски поток“ през територията на България
Коментари Харесай

Сърбия нервна за „Балкански поток“

Строителството на продължението на „ Турски поток “ през територията на България още веднъж буксува, без значение от обещанието на управляващите да ускорят процеса. Това написа сръбкият вестник „ Политика “, а публикацията беше препечатана от доста съветски уеб сайтове.

Сърбите напомнят, че строителството се извърша от саудитската компания “Аркад “ по подписан контракт през септември предходната година. Но към 25 февруари били положени тръби едвам на 103 от общо 308 километра от сектора ни като цитират български уеб сайтове за това, че градежа до българо-сръбската граница ще е подготвен на 31 май 2020 година.

Този период бе публично разгласен първо от премиера Борисов още преди месец, а по-късно препотвърден от министъра на енерргетиката Теменужка Петкова.

Най-верояно нервността на сърбите е обвързвана с обстоятелството, че техният сектор беше приключен още през декември, а в този момент чакат градежа у нас, който беше занимателен поради обжалвания на контракта със саудитската компания.

В обявата на „ Политика “, сърбите напомнят по какъв начин Путин предишния декември упрекна България, че бави градежа, което „ след това форсира работата в България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР