Строителството на интерконектора Гърция-България трябва да приключи през октомври тази

...
Строителството на интерконектора Гърция-България трябва да приключи през октомври тази
Коментари Харесай

Петкова: Строежът на интерконектора с Гърция ще приключи през октомври

Строителството на интерконектора Гърция-България би трябвало да завърши през октомври тази година. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща за отчитане на дейностите по реализацията на плана IGB. В срещата участваха изпълнителните шефове на плановата компания „ Ай СИ Джи Би “ ЕАД от българска и от гръцка страна – Теодора Георгиева и Константинос Караянакос, представители на доставчика на тръби – „ Коринт Пайпуър “, на строителя – АВАКС и на инженер-консултанта – „ Консорциум Тибей “.
Теменужка Петкова прикани фирмите да работят интензивно и акцентира, че завършването на построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България следва да завърши през октомври тази година. По думите й въвеждането в употреба на плана в синергия с Трансадриатическия газопровод е от стратегическо значение. Чрез IGB страната ни ще получава контрактуваните 1 милиарда куб м./год. азербайджански природен газ за страната от втората фаза на газовото находище Шах Дениз.
Представителите на „ Коринт Пайпуър “ увериха, че производството на тръби се осъществя по график. През месец февруари ще се реализира доставката на нужните тръби за построяването на първите 47 км. от интерконектора. Необходимата техника за осъществяване на автоматизирано заваряване на тръби, която ще форсира доста процеса по реализация, е доставена в Солун и следва да се транспортира към трасето в  България, казаха от АВАКС. В момента не престават да се извършват подготвителни действия по трасето както на българска, по този начин и на гръцка територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР