Строителният предприемач Паскал Паскалев е заплашен от сериозна присъда за

...
Строителният предприемач Паскал Паскалев е заплашен от сериозна присъда за
Коментари Харесай

"Императорът на Бургас" отива на съд за мащабни измами

Строителният бизнесмен Паскал Паскалев е застрашен от сериозна присъда за данъчни измами в изключително огромни размери, написа " Флагман ". Бизнесменът ще застане на следващия ден пред Бургаския областен съд по обвиняване, че за интервала от август 2007 до март 2009 година е избегнал заплащането на данъчни отговорности на компанията си „ Пи Енд Джи Паскалеви” ООД за малко над 160 000 лева Освен това съгласно прокуратурата той е източил Данък добавена стойност в размер на към 160 000 лева през същата компания, употребявайки документи с погрешно наличие.

Ако бъде приет за отговорен, Паскалев е застрашен от 3 до 8 години затвор, както и с конфискация на имуществото.

Репортерска инспекция откри, че малко след този интервал – през 2010 година „ Пи Енд Джи Паскалеви” ООД, чиято съществена активност е строителството, става благосъстоятелност на 48-годишния Димитър Георгиев Петков. В момента тя е записана на адрес в сърцето на циганската махала в Шумен.

Докато компанията е ръководена от Паскалев, нейното седалище е било в резиденцията на предприемача на ул. „ Георги Шагунов” в центъра на Бургас.

На този адрес се намира извънредно ексцентричното жилище на Паскалев с кичозен интериорен дизайн, наподобяващ императорски замък. То беше продадено предходната година, откакто бе оповестено на търг от частен правосъден реализатор поради необслужен дълг към наша банка.

Според осведомени Паскалев е роден в Дългопол и е част от супер богатия цигански клан бургуджиите. Той обаче избира да се реалокира в Бургас, където дълги години развива бизнес в областта на строителството и дърводобива, преди да затъне в съществени задължения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР