Строителният консорциум „Филипопол 2020”, който спечели обществената поръчка за проекта

...
Строителният консорциум „Филипопол 2020”, който спечели обществената поръчка за проекта
Коментари Харесай

Мащабният проект за Небет тепе пред провал? Фирмата изпълнител може да се откаже

Строителният консорциум „ Филипопол 2020”, който завоюва публичната поръчка за плана „ По крепостните стени на Филипопол”, се колебае да стартира осъществяването му. Причината е, че повишаването на цените оскъпява изключително единия обект, включен в плана – Небет тепе.

„ Да, има разколебаване на определената компания. Проблемът е с Небет тепе, за Източната врата няма терзания. Смятам обаче, че всичко ще се възстановява и напълно скоро ще стартира работата”, разяснява кметът Здравко Димитров.

Припомняме, че консорциум „ Филипопол 2020” завоюва публичната поръчка по трите обособени позиции – „ Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реституция и експониране на древен комплекс „ Източна порта” на Филипопол”, „ Инженеринг на обект: Археологически комплекс Небет тепе – консервация, реституция и експониране” и „ ”Инженеринг на обект: реорганизация на детайлите на техническата инфраструктура и благоустрояване на подходи към археологически комплекс „ Небет тепе”.

Мащабният план би трябвало да бъде осъществен на сумата 8 012 202, 52 лева 6 милиона от тях са безплатно финансиране по оперативна стратегия „ Региони в растеж”, а другите 2 милиона съфинансиране идват от заем, който общината изтегли. Срокът за осъществяване е 660 дни.

Проектът се забави в процедурите за координиране от Националния институт за недвижимо културно завещание, тъй като специалистите имаха забележки във връзка с Небет тепе. Финалът му би трябвало да е през 2023 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР