Строителният бранш се готви за още една атрактивна обществена поръчка

...
Строителният бранш се готви за още една атрактивна обществена поръчка
Коментари Харесай

Задава се тежка битка за галерията в Детмаг

Строителният отрасъл се готви за още една атрактивна социална поръчка в Пловдив - за създаване на художествена изложба в някогашния Детмаг „ Снежанка ” на ул. „ Райко Даскалов ”.   Тръжните условия са изпратени в Агенцията и се чака тази седмица да бъдат оповестени, сподели кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов.

Преустройството на близо 1000 кв. метра от соцмагазина в съвременна изложба коства 1,1 млн. лв.. Проектът е направен от арх. Петко Костадинов, всички съгласувания са минали и е издадено строително позволение. Около един месец е срокът, в който ще се одобряват предложения, изясни Стаменов. Той се надява, че изпълнителят ще бъде определен при започване на лятото и незабавно ще стартира ремонтът, с цел да може галерията да отвори вратите си за Европейска столица на културата.

В администрацията стискат палци галерията в Детмаг „ Снежанка ” да не последва петте публични поръчки, които бяха блокирани в последните няколко месеца с лавина от тъжби на компании, регистрирани със комичен капитал от 2 лв..

Строителството на галерията на ул. „ Гладстон ” за 3,5 млн. лв., реконструкцията на пл. „ Централен ” за 12 млн. лв. и ремонтите в квартала сред бул. „ Кн. Мария Луиза ” и „ Марица юг ” за 20 млн. лв. по оперативна стратегия „ Региони в напредък ” бяха блокирани от овчарката от ромския генезис Анка Ангелова от гр. Антоново. Всички тъжби на „ бизнес дамата ” с 49 компании, регистрирани в цялата страна с капитал от 2 до 20 лв., са отхвърлени. Анка би отбой по незнайни аргументи, само че не се знае докога. Процедурите по трите търга бяха обновени, а за галерията на „ Гладстон ” се чака до края на тази седмица да бъде определен реализатор.

Други две старозагорски компании на Жеко и Димчо стопираха поръчките на община Пловдив за уличните поправки на стойност 7 млн. лв. и за реконструкцията на Кукленско шосе за още 5 милиона.

Интересът към публичните поръчки е огромен, и то от цялата страна. След като съдът се произнесе и Анка отстъпи, за галерията на ул. " Гладстон " бяха подадени предложения от пет компании и консорциума. За пл. " Централен " се явиха трима претенденти, а за парите по " Региони в напредък " - 14. В община Пловдив се надяват, че защото галерията в Детмаг " Снежанка " коства малко над един милион лв., търгът ще започва, без да бъдат обжалвани конкурсните условия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР