Строителни компании в Дубай изтупват от праха спящи от дълго

...
Строителни компании в Дубай изтупват от праха спящи от дълго
Коментари Харесай

Дубай изтупа праха от проекти за луксозни имоти, богатите идват

Строителни компании в Дубай изтупват от праха спящи отдавна планове, защото търсенето на първокласни парцели нараства на фона на вълната от идващи заможни хора в емирството, написа Financial Times, представен от investor.bg.

Свързани с страната и с държавното управление имотни компании се стремят да възобновят планове, които се провалиха след дълговата рецесия в града по време на международната финансова рецесия. Сред тях са блокираният план за неестествен остров Палм Джебел Али и удивителните кули на Dubai Pearl, дълго отлаган план на входа на различен прочут неестествен остров – Палм Джумейра.

Тези планове отдавна са образно увещание на прекомерности в предишното, само че в този момент се съживяват с помощта на вълната от новопристигащи хора в града – от азиатски милиардери до вложители в криптовалути и богати руснаци, които се стремят да избягат от наложените наказания след нашествието в Украйна.

Базираната в Дубай консултантска компания Mira Estate заяви, че продажбите на клиенти от Русия и някогашни руски републики са се удвоили от началото на тази година по отношение на същия интервал на 2021 година

„ Рекорден брой милиардери и бизнесмени се стичат към ОАЕ, а това води до растеж на търсенето на парцели. Повечето купувачи на жилища търсят подготвени парцели и жилища на брега “, споделя Тамара Гетигежева, основен изпълнителен шеф на Mira.

Обемът на преводите на жилищния пазар в Дубай набъбна с една трета през юни 2022 година по отношение на година по-рано. В годината до юни покупко-продажбите доближиха най-високия си общ размер след връхната точка през 2009 година, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Продажбите „ на зелено “ – на парцели, които към момента не са издигнати, са се нараснали с 47%, а на готовите жилища – с една четвърт, през същия интервал. Цените са нарастнали с 10 на 100 в годината до юни, а междинните цени на вилите са нагоре с 19 на 100.

Вилите в Палм Джумейра, изкуствения остров, предпочитан от заможните хора в града, са отбелязали най-високите междинни продажби в града, демонстрират още данните на CBRE.

Островът беше основан от държавната компания Nakheel, която се озова в основата на финансовата рецесия в Дубай през 2009 година, когато съвсем спря заплащанията по част от дълга си.

Търсенето на парцели по крайбрежието обезпечава подем на компанията, която преди време беше следена от държавния конгломерат Dubai World, а в този момент е под опеката на държавния фонд на емирството Investment Corporation of Dubai.

Палм Джабел Али, който е три пъти по-голям от Палм Джумейра, беше замразен след рецесията през 2009 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР