Строителната компания "Артекс" пусна видео обръщение в социалните мрежи. В

...
Строителната компания "Артекс" пусна видео обръщение в социалните мрежи. В
Коментари Харесай

Артекс пусна видео: Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина?


Строителната компания "Артекс " пусна видео послание в обществените мрежи. В него арх. Пламен Мирянов-син дава отговор на офанзивите против компанията с положителен клип.

Ето и текста на видеото:

Ние желаеме да работим,

не желаеме да протестираме!

Създаваме работни места, а не обществено напрежение!

Градим несъмнено и стабилно, не клеветим и не заблуждаваме!

Като виновни жители на Република България и създатели на строителна компания АРТЕКС Инженеринг АД постоянно съблюдаваме закона и работим в синхрон с условията на институции като ДНСК, Министерство на регионалното развитие и Столична община. Отново заявяваме, че имаме законно и годно позволение за градеж за постройка „ Златен век “ от основния проектант на София до януари 2020 година Тъй като по време на влизане на новия закон в действие е на разположение годно позволение, според нашето законодателство, то остава настоящо със период до 2020г. Продължаваме да имаме вяра във върховенството на закона и в силата на правото.

АРТЕКС е компанията, която от 25 години строи по международни стандарти. На нас не ни e належащо политическо въздействие с цел да бъдем това, което сме. Никога не сме взели участие в публични поръчки или планове, които усвояват европейски средства. Ние сме уверени, че „ Златен век “ ще бъде изключителна облага за София и ще подкрепи развиването на кв. Лозенец в икономическо, архитектурно и градоустройствено отношение. Къде въобще е мястото на една висока постройка, в случай че не в огромния град, който не може да се уголемява безпределно по периферията, поглъщайки големи средства по инфраструктура и градски превоз?

В 21 в. по този начин наподобяват международните столици на развитите и проспериращи страни! А ние по какъв начин се вписваме в тази картина? За да пораства като модерна европейска столица, София би трябвало да мисли в вероятност и да доближава нови върхове. Повторението на едни и същи модели наподобява безвредно и несъмнено никого не нервира, само че настанява в града ни скуката и старомодността. Всички знаят по какъв начин наподобява Лозенец в този момент. Такава ли би трябвало да остане жилищната среда в една европейска столица? Ние от АРТЕКС постоянно сме облагородявали близките пространства към нашите здания. Предлагаме създаване на нови тротоари, ново улично осветяване и нови зелени площи.

Нашата идея е да подобряваме средата на живот в София.

Бихме желали да успокоим хората от квартала, че градоустройството на „ Златен век “ е особено създадено, с цел да не засенчва жилищни блокове. Сградата няма да блокира панорама към Витоша, с изключение на за няколкото стаи в хотел "Маринела ". Разполагаме с позитивно мнение за трафика, издадено от Столична дирекция на вътрешните работи, отдел "Пътна Полиция “. Конкуренти целят да внушат погрешни изказвания, правят систематични провокативни дейности, с които заблуждават жителите, както на регион „ Лозенец”, по този начин и на цяла България. В очернящата акция с изключение на престижа на АРТЕКС, се опорочават институциите, които ползват Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в Република България. Как всички тези отрицателни събития, промяна на мнение и свободно разпространяване на клюки въздействат на всички строителни бизнесмени и задгранични вложители? Каква визия се основава за бизнес средата у нас и по какъв начин това се отразява на имиджа на страната ни? Тази неустановеност води до понижаване на вложенията и загуба на работни места.

Ние от Артекс работим за новия актуален образ на София. Ние влагаме в България!

Нима в това е нашата виновност?

Във връзка със постройка "Златен век ", нашата компания се обръща към закона. За да покаже той, че подсигурява правото на бизнеса у нас да се развива в условия на сигурност и перспективност. А вярата в силата и справедливостта на закона прави нашето общество решително и съзидателно. “

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР