Строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса действат в 16

...
Строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса действат в 16
Коментари Харесай

Голяма част от Гърция със строги мерки за COVID-19

Строги ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид работят в 16 области на Гърция, съобщи БНР.

Районите на Атика и Солун са главните огнища на разпространяване на вируса. Четири острова са с карантинни ограничения по информация от Министерството по отбрана на жителите.

Властите наблюдават за съблюдаване на условията за отдалеченост и носене на маски. Вече над 7000 души са санкционирани със 150 евро за липса на защитна маска. Голяма част от инфектираните с вируса са участвали на фамилни тържества без да съблюдават нужната отдалеченост, оповестяват лекарите.

В множеството региони към този момент допустимата численост е 50 души на едно място, а при неспазване се глобяват всички, които участват на събирането. Глобата за уредника на събитието е 5 хиляди евро.

За първи път от началото на пандемията към 50 служители на реда са с позитивна проба. Предполага се, че са инфектирани по време на работа. Обеззаразяват полицейски сектори, слагат под карантина сътрудниците на инфектираните чиновници на реда.

Най-засилени са инспекциите в туристическите региони. От полицията оповестяват, че единствено единични са случаите на нарушавания на Халкидики. Туристите носят маски на всички места и не престават почивката си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР