Строеж на хотел на паркинга на Фестивалния и конгресен център

...
Строеж на хотел на паркинга на Фестивалния и конгресен център
Коментари Харесай

Тошко Гяуров, ФКЦ: Няма да строим хотел на паркинга

Строеж на хотел на паркинга на Фестивалния и конгресен център няма да има. За мястото е направен единствено Подробен устройствен план, който обрисува контур за вероятно бъдещо строителство. Това съобщи във варненския ефир на Дарик шефът на комплекса Тошко Гяуров.

„ Този Подробен устройствен план демонстрира какво може да се направи на мястото, само че ние нямаме капиталови планове да строим. Може да е за паркинг на няколко равнища - надземен или под земята, или друга социална постройка, само че не сме имали желание да строим там ”, безапелационен е Гяуров.

По негови думи обратно в годините е било планувано строителство на паркинг и хотел, както и покриване на терасата, само че заради дефицит на средства планът е замразен. Според шефа на ФК комплексът би спечелил повече от паркинг, в сравнение с от хотелска част. Около центъра има задоволително хотели, в които се настаняват гостите, които идват за разнообразни събития, по тази причина няма потребност от строителство на нови, счита Гяуров.

Фестивалният и конгресен център се развива сполучливо и през предходната година има с над 20 % повече доходи по отношение на миналата, разясни той.

През 2017 година облагата е 250 хиляди лв.. Тя се влага в поправки и съоръжение на залите с техника, а задълженията са изчистени, увери шефът на комплекса. Той добави, че през тази година ще бъдат заменени седалките в Зала 1, която за последно бе актуализирана през 2005 година. Предвидени са поправки и на остарели пространства, с цел да бъдат поети спомагателни събития.

Наред с фестивалите, които се организират всяка година, през тази във ФК ще забележим и френски звезди, даде обещание Гяуров. Амбицията е да гостуват Жулиет Бинош и синът на Ален Делон. Предстоят и доста концерти, театри, кино прожекции. Вече са подписани контракти за над 100 театрални постановки, уговорени са 70 музикални събития.

Всеки ден през комплекса минават сред 1000 - 2000 души, добави Гяуров./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР