Стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime Video вероятно скоро

...
Стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime Video вероятно скоро
Коментари Харесай

Netflix и Amazon ще трябва да правят повече европейско съдържание по закон

Стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime Video евентуално скоро ще би трябвало да оферират най-малко 30 % от библиотеките си като отдадени на локално наличие в Европейския съюз. Предварително съглашение сред Брюксел и американските компании към този момент е реализирано и комисарят по технологиите, мрежите и цифровото наличие в Европейска комисия Роберто Виола. По думите му, квотите би трябвало да станат публични и законови през декември.
„Вотът е чиста формалност“, показва той.

Стрийминг фирмите ще би трябвало да поръчат европейски сериали и филми, да ги купуват или да вземат участие в национални кино фондове . Услугите също по този начин евентуално ще би трябвало да се уверят, че локалното наличие разполага с видно място в техните библиотеки.

След като ограниченията са залегнали в закона, страните от Европейски Съюз ще разполагат с 20 месеца, с цел да ги приложат, а Виола означи, че държавите-членки могат да изберат да усилят своите самостоятелни квоти на 40 % от локалния материал. Нациите също могат да дефинират дали желаят да дадат мандат за показване на най-малък брой сериали и филми в личните си страни и дали ще наложат спомагателни такси за абонаментна, с цел да обезпечават финансиране за национални кино фондове, както би трябвало да прави Netflix в Германия.

Netflix към този момент е близо до 30-процентната квота на Европейски Съюз, сподели Виола; Европейски Съюз ще разгласява данни идващия месец, в които се акцентира какъв брой европейско наличие понастоящем предлага всяка услуга за стрийминг. Междувременно Европейски Съюз работи и по правила, които изискват компании и платформи за стрийминг като YouTube (където потребителите качват най-вече съдържание), да заплащат по-високи такси за авторски права на създателите.

Стрийминг фирмите към този момент са създали вложения на някои други локални пазари. Netflix, да вземем за пример, към този момент харчи 400 млн. $ за канадско наличие в продължение на пет години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР