Стрийминг платформата Twitch се отказва от политиката си за артистична

...
Стрийминг платформата Twitch се отказва от политиката си за артистична
Коментари Харесай

Twitch се отказва от политиката за артистична голота

Стрийминг платформата Twitch се отхвърля от политиката си за " артистична голота ", която позволяваше на стриймърите да демонстрират илюстрирани, анимирани или скулптирани изображения на гърди и гениталии.

Съобщението идва дни откакто Twitch разгласи огромни актуализации на политиката си за полово наличие, с които се усъвършенстват насоките за общността на платформата и се позволява голотата в избрани контексти, като да вземем за пример стриймове с артистична тенденция.

Обратът идва, откакто доста хора от арт общността на Twitch, които от дълго време упорстват платформата да отстрани рестриктивните мерки за голотата в изкуството, показаха угриженост по отношение на количеството фотореалистични голи тела, генерирани от изкуствен интелект, които заливат арт категорията на Twitch след обновяването на политиката, написа TechCrunch.

В обява в блога си основният изпълнителен шеф на Twitch Дан Кланси написа, че компанията в началото е актуализирала политиката си за голотата в отговор на противоположна връзка от арт стриймъри, които са се оплакали, че съществуващите цензури са " ограничаващи ". Премахването на рестриктивните мерки трябваше да разреши на създателите да " употребяват човешката форма в своето изкуство ", сподели той.

" Голяма част от основаното наличие беше посрещнато със угриженост от страна на общността. Това са опасения, които споделяме ", споделя Кланси. " След като помислихме, взехме решение, че сме отишли прекомерно надалеч с тази смяна. Изкуственият разсъдък може да се употребява за основаване на реалистични изображения, като е мъчно да се направи разлика сред цифрово изкуство и снимка. "

При първичната актуализация художествената голота беше позволена, стига основателите да обозначат наличието си в категорията " полови тематики ". Съдържанието, обозначено с етикети за възрастни - в това число " опиати, пиене, несъразмерна приложимост на тютюн, хазарт и графични изображения " - не се разпространява в рекомендациите на началната страница на Twitch и би трябвало да бъде съзнателно търсено от потребителите.

Социалните медии към момента се борят да се оправят с политиките за голота, отбелязва TechCrunch. Съгласуваната голота и полово наличие са позволени в Reddit, а до неотдавна бяха и в X. Модерирането на " артистична голота " или " несексуална голота " е по-трудно, защото определението на половото наличие нормално е субективно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР