Стрийминг гигантът Netflix прави стъпки за разширяване на предложенията си

...
Стрийминг гигантът Netflix прави стъпки за разширяване на предложенията си
Коментари Харесай

Новата игра на Netflix е с гейминг индустрията: ето какво предстои

Стрийминг колосът Netflix прави стъпки за разширение на предложенията си за мобилни игри. Нещо повече, скоро клиентите ще гледат от ден на ден сериали, основани от Netflix и превърнати в мобилни игри. Първите образци са супер сполучливите сериали Squid Game и Wednesday, написа Wall Street Journal.

И въпреки че мобилните игри не са напълно нова територия за Netflix, те към момента се пробват да намерят своето място в бизнес модела на компанията. В момента приложението на Netflix подканва потребителите да изтеглят и играят игри като Exploding Kittens: The Game или Ghost Detective в магазина за приложения, където те могат да се играят в самата платформата.

Крайната цел обаче е клиентите на платформата за филми да могат да играят игри непосредствено на своите смарт тв приемници и компютри. Тази нова бизнес тактика е предшествана от скорошното стартиране на особено приложение за контролер за iOS устройства, което разрешава на играча да употребява телефона си като геймпад със сдвоен тв приемник.
 Ограниченото шерване на пароли в Netflix докара до милиони нови консуматори
Ограниченото шерване на пароли в Netflix докара до милиони нови консуматори

Регистрациите в стрийминг платформата са повече от предстоящото

В момента Netflix предлага повече от 70 игри на своята платформа и възнамерява да разшири техния брой до края на годината. Компанията стартира да се занимава с мобилни игри преди две години, само че все пак към този момент се трансформира в сериозен състезател в тази област.

До момента Netflix в никакъв случай не е начислявала такси за своите игри и не е налагала спомагателни такси в региона на игрите. За да играе на телефона си, човек се нуждаете единствено от абонамент.

Фокусът на Netflix върху основаването на игри, основани на хитови сериали, би могъл да помогне за поддържане на интереса към тях, изключително сред сезоните, считат от компанията. Залогът на " суперпотребителите " може също по този начин да заведе платформата по-бързо и сполучливо на пътя към гейминг промишлеността.
 Netflix към този момент предлага освен филми, само че и игри
Netflix към този момент предлага освен филми, само че и игри

Ще можете да играете непосредствено на телевизора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР