Стрийм услугата Vimeo активно усвоява най-новите видео технологии. Компанията стартира

...
Стрийм услугата Vimeo активно усвоява най-новите видео технологии. Компанията стартира
Коментари Харесай

Vimeo представи канал с холографско видео

Стрийм услугата Vimeo интензивно усвоява най-новите видео технологии. Компанията започва канал, в който се разгласяват и ще се разгласяват само холографски клипове и филми. Холограмата е главният съперник на виртуалната действителност: при съществуването на специфичен екран е допустимо цялостното потапяне в триизмерното виртуално пространство без да се постанова потреблението на специфични VR очила.

Vimeo започва канала взаимно с бруклинския стартъп Looking Glass Factory, който създава едноименните екрани за гледане на холографско видео. Тези устройства показват дълбочина на изображението също толкоз добре, колкото VR очилата, само че наподобяват като елементарни екрани на монитори и тв приемници.

Устройството Looking Glass Factory коства $600 . Това не е висока цена за разработчиците на 3D модели или за другите компании, само че за елементарните консуматори не е дребна. Засега в канала са налични единствено няколко десетки холографски клипа, само че Vimeo разгласява подробна директива и софтуерни принадлежности, с които всеки може да основава холографски видеа.

Преди време Фейсбук дружно със стартъпа Manifold сътвори професионалната 3D камера Manifold за фотоси и филми за VR шлемовете. Камерата е оборудвана с 16 датчика Helium 8K и може да снима панорамно видео при скорост 60 фрагмента в секунда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР