Стриктно сме платили всяка вноска по договора за доставка на

...
Стриктно сме платили всяка вноска по договора за доставка на
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Русия трябва да ни изплати неустойки за спрените газови доставки

" Стриктно сме платили всяка вноска по контракта за доставка на съветски газ. Москва съумя да разклати държавното управление и да се намеси във вътрешните работи на България. Европейски Съюз да купува огромни количества газ като обединен консуматор може доста да смъкна цената. България незабавно би трябвало да си потърси правата и да ни изплатят неустойки ". Това съобщи Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, енергиен специалист и народен представител от " Демократична България " за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него е значимо да си потърсим правата си в Арбитражен съд за неизпълнени условия за доставка на газ. " Така можем да компенсираме повишаването.  Важно е да забележим какво написа и в Пътната карта на " Газпром ". Никой не знае къде е тя ", акцентира той.  

По думите му със схемата за възнаграждение с рубли не се нарушават глобите. " Не знам за блокирани средства за покупка на газ, тъй че Русия евентуално го употребява като предлог. Тази сложна обстановка може да бъде преодоляна, само че енергийният министър би трябвало да показа проекта си за разискване. Най-разумно е да се търсят алтернативни количества незабавно. Винаги може да се купим газ, въпросът е на какви цени ", уточни Димитров. И добави, че Европейски Съюз няма да се откаже от наложените наказания.

Депутатът не подкрепя изявлението на Радев, че позицията на страната е " позорна ". " Важно е газохранилището в Чирен да бъде запълнено през лятото. Газовата връзка с Гърция също ще бъде приключена ", предвижда специалистът.

Сред ограниченията, които той счита за нужни за понижаване на инфлацията, са намаляването на акциза върху горивата на половина, унищожаване на бариерите пред вноса на артикули с огромно повишаване в Европейски Съюз за последните 6 месеца, както и понижаване на законовата рента за забавени заплащания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР