Стриктно регулираните електронни цигари и изпарители на никотин са по-малко

...
Стриктно регулираните електронни цигари и изпарители на никотин са по-малко
Коментари Харесай

Британската здравна агенция: Регулираните електронни цигари са по-безопасни от обикновените

Стриктно контролираните електронни цигари и изпарители на никотин са по-малко нездравословни от елементарните цигари, разгласи Агенцията по публично здраве на Англия (Public Health of England)* в годишния си отчет за използването на е-цигари, оповестен през март. Въпреки че не са изцяло безвредни, те въпреки всичко съдържат доста по-малко нездравословни субстанции спрямо цигарения пушек, означават създателите на отчета.

В заключенията си организацията за следващ път акцентира значимата роля, която бездимните други възможности могат да имат в битката с тютюнопушенето, като позицията им съответствува и със мненията на други здравни организации.

" Въпреки понижението на броя пушачи като цяло пушенето си остава най-голямата причина за предотвратима смъртност и болести, както и водеща причина за здравни неравенства по света. Следователно, различните по-малко нездравословни устройства за снабдяване на никотин, могат да изиграят основна роля за понижаване на здравната тежест ", декларира в шестия си самостоятелен отчет за електронните цигари английската организация.

Докладът се разгласява в разгара на увеличаващите се страхове по света, че електронните цигари и изпаряващи артикули са толкоз нездравословни, колкото цигарите. Близо половината от пушачите във Англия неправилно имат вяра, че електронните цигари са толкоз нездравословни или даже по-вредни от пушенето на елементарни цигари. Както показва проучване в отчета, причина за подправените страхове стана разразилата през есента на 2019 година зараза от белодробни болести в Съединени американски щати. Американските управляващи към този момент потвърдиха, че рецесията е подбудена основно от откритата в никотиновите течности съставна част витамин Е ацетат - сгъстител, който се прибавя в продуктите за изпаряване на канабис. Това вещество е неразрешено в продуктите за изпаряване, които са строго контролирани във Англия, добавя Агенцията по публично здраве на Англия.

Фалшивите вести за е-цигарите са довели до спад на използването на никотиновите изпарители и връщане на пушачите във Англия към общоприетите цигари. Това може да окаже отрицателно влияние върху публичното здраве, защото попречва отхвърли от цигарите и прекосяване към по-малко рискови вейпинг артикули. Това " в последна сметка ще коства живота на доста хора ", се споделя още в отчета.

" Възприятията за вредата от електронните цигари измежду пушачите не дава отговор на наличните научни доказателства. През 2019 година процентът на хората, които считат, че електронните цигари са по-малко нездравословни от елементарните цигари, е понижен от 45 на 34 на 100. Тези неверни усещания са изключително публикувани измежду пушачи, които не употребяват е-цигари ", показва английската организация.

Агенцията по публично здраве на Англия поучава пушачите да спрат да пушат или да преминат на електронни цигари, които да им оказват помощ да спрат да пушат, а непушачите да не стартират приложимост на електронни цигари.

Клайв Бейтс, някогашен чиновник на Агенцията, разяснява отчета като " мощна емпатия, учредена на прецизни данни " - това, което опазването на публичното здраве изисква. " Ако можеше и Световната здравна организация или организациите и политиците в Съединени американски щати да показват сходен здрав разсъдък, учреден на доказателства, това би трансформирало изцяло нещата ", споделя Бейтс. " Новите доказателства са доста безапелационни, в случай че погледнем съществено на тях, а не се вслушваме в това, което споделят борците против електронните цигари ", добавя някогашният държавен чиновник.

*Public Health England е изпълнителна организация на Министерството на здравеопазването и обществените грижи в Обединеното кралство, която стартира да действа от 1 април 2013 година Формирането на организацията е вследствие на метаморфоза на Националната здравна работа в Англия, уредена в Закона за опазването на здравето и обществените грижи от 2012 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР