Стресираните китайски родители получават инфаркти и инсулти, докато помагат на

...
Стресираните китайски родители получават инфаркти и инсулти, докато помагат на
Коментари Харесай

Родителите, които помагат на децата с домашните, са по-склонни да получат инфаркт

Стресираните китайски родители получават инфаркти и инсулти, до момента в който оказват помощ на децата си с домашните, изключително по математика. 

Една вечер през януари тази година 40-годишна майка на две деца с фамилия Донг пособия на един от синовете си с домашното по математика, когато изгубила нервите си, тъй като детето не разбирало казуса. Малко по-късно дамата получила пронизващо главоболие, последвано от повръщане. Тя се пробвала да лежи няколко часа, само че положението й не се подобрило и тя отишла в болничното заведение.

След обширен обзор и компютърна томография госпожа Донг е диагностицирана със импровизиран субарахноидален кръвоизлив, дребен инсулт, най-вероятно породен от продължителен, дълготраен стрес. Внезапният изблик на гняв, до момента в който учела със сина си, единствено влошило обстановката, пише Oddity Central.

Изданието отбелязва, че сходен сюжет става все по-често срещан в китайското общество. През 2019 година 36-годишна майка стана толкоз уплашена от неуспеха на сина си да реши математическа задача, че получи инфаркт. Такъв случай беше на практика невиждан. На идната година обаче се появи друга сходна история за 45-годишен китаец, който съгласно съобщенията е получил инфаркт, след като се ядосал, до момента в който помагал на сина си с домашните. Оттогава историите за родители, претърпели инсулти и инфаркти, до момента в който оказват помощ на децата си с домашните, станаха нормални.

Подобна история се случи предишния месец. На 13 януари 37-годишна жена от Лианюнганг учела математика със сина си, когато се разстроила, че момчето е комплицирано, откакто тя му обяснила казуса безчет пъти. Жената потиснала кипящия си яд, само че това предиздвикало така и така високото й кръвно да се повиши още повече, а в един миг усетила лека болежка в гърдите и почнала да диша мъчно.

Майката решила да легне и извикала огромния си наследник да помогне на брат си с математиката, до момента в който тя си почива на дивана, само че когато видяла, че по-малкото още нищо не схваща, още веднъж се ядосала и се пробвала да стане, с цел да „ влезе още веднъж в борбата. ” В този миг тя усетила остра болежка в гърдите и паднала. Тя почнала да се поти щедро и й било мъчно да диша и да се движи. Синовете й извикали татко си за помощ, а той извикал кола за спешна помощ.

След като дамата била откарана по неотложност в Народна болница № 1 на град Лианюнганг, тя била диагностицирана с аортна дисекация вид А и планувана незабавна интервенция. Лекарите са разкрили пункция от към 2 см в задната стена на аортата, както и огромен брой кръвни съсиреци. След към 7 часа лекарите съумели да поправят пролуката и положението на дамата се нормализирало.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР