Стресът, продължителното взиране в екранни устройства, както и недоспиването, са

...
Стресът, продължителното взиране в екранни устройства, както и недоспиването, са
Коментари Харесай

Причини: От какво ни боли главата в зависимост от местоположението на болката

Стресът, продължителното взиране в екранни устройства, както и недоспиването, са измежду постоянно срещаните аргументи за главоболие, свързани с особеностите на актуалния метод на живот.

Кое по-точно обаче провокира мъчителното пулсиращо чувство в главата, бихме могли да определим съгласно неговото разположение.
Д-р Ан Найнан, която работи като персонален доктор в Лондон, Англия, изяснява повече за другите типове главоболие и какви може да са аргументите за всеки от тях.

Болка в региона на челото

Взирането в екрани или четенето на слаба светлина може да натовари очите и да аргументи болежка, която се усеща в челото. Съответно, с цел да ѝ противодействаме, е добре да си дадем отмора от електронните устройства. За да не я провокираме отсега нататък пък, когато прекарваме време на телефона или компютъра си, би трябвало да сме настроили екрана на подобаваща светлина. Обикновено подобен вид тензионно главоболие, обвързвано напрегнато на очите, се повлиява и от леден компрес, парацетамол или ибупрофен.
Друга постоянно срещана причина за главоболие, което се усеща в региона на челото, са стресът и тревогата.

Болка в слепоочието

Ако усещаме болката в слепоочието, то евентуално имаме зъбобол, мигрена или клъстерно главоболие. Последното съставлява инфектиране на съдовете или нервите в тази област и нормално визира единствено едната страна на главата.
В този случай можем да противодействаме на главоболието със леден компрес, отмора или таблетка парацетамол. Ако обаче болката продължи и се появят други признаци, като настинка и промени в зрението, е нужно да потърсим лекарска помощ.

Болка в задната част на главата

Подобно на болката в региона не челото, болката в задната част на главата също може да е породена от тензионно главоболие. То нормално се усеща като прилепяне или стягане на главата, само че човек може да продължи да прави нормалните си ежедневни действия все пак. Сред най-честите аргументи за този вид главоболие са стрес, безпокойствие, проблеми със съня, както и кофеинът.
В по-редки случаи става въпрос за проблем с кръвоносен съд. Ако болката в задната част на главата стане мощна в границите на пет минути, откакто сме я усетили, или пък е съпроводена от настинка, сензитивност към светлина, промени в зрението или нарушавания в салдото, е време да се консултираме с здравно лице.

Болка в едната половина на главата

Когато болката е единствено в дясната или единствено в лявата половина на главата, то най-вероятно става дума за мигрена. Тогава най-често човек усеща и гадене, и сензитивност към светлина и тон. Симптомите, които може да почувстваме преди припадък на мигрена пък, включват постоянно прозяване и уриниране, както и апетит за избрани храни. Друго характерно за този тип главоболие, е, че може да продължи сред два часа и три дни.
И макар че съгласно доктор Найнан множеството главоболия не дават съществени мотиви за безпокойствие, тя прецизира, че главоболие, което се усеща единствено в едната половина на главата, може и да е симптом за мозъчен израстък. Това обаче са редки случаи, които нормално включват доста други признаци, измежду които повръщане, промени в зрението и влошаващо главоболие.

Болка в зоната зад очите

Ако болката, която усещаме, е като че ли иззад очите, то тя най-вероятно е породена от синузит (възпаление на синусите - дребни, цялостни с въздух кухини, ситуирани тъкмо зад скулите и челото). Често хората се оплакват от този тип болежка през есента и зимата, когато върлуват вирусите. Освен главоболие, признаците на синузит включват запушен нос и висока температура.
Когато обаче болката в зоната зад очите е съпроводена от болежка при придвижване на окото, двойно виждане или зрителни промени, може и да става въпрос за заболяване на очите, написа Daily Mail.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР