Стрес, свръхтегло и анорексия влизат в учебникаКак да открием своя

...
Стрес, свръхтегло и анорексия влизат в учебникаКак да открием своя
Коментари Харесай

Учат децата как да откриват фирми

Стрес, свръхтегло и анорексия влизат в учебника

Как да открием своя компания, по какъв начин да си платим налозите и по какъв начин да създадем държавен бюджет. Това са единствено част от уроците, които ще учат учениците в 11 и 12 клас в профилираните часове по предприемачество.

Идеята на МОН е 17- и 18-годишните младежи да учат разширено общо четири предмета, както и наложителен български език, литература, непознат език и математика. Отделно от това младежите в последните две години на гимназията ще се образоват в духа на английската просветителна система, като учат в разширена форма тези предмети, с които ще аплайват в университета.

МОН предлага част от оценките по тях да бъдат признавани като заеми в съответните вузове, стига ректорите да се съгласят. Все още не е ясно дали има университет, склонен да вкара оценките от профилираното образование като част от бележките на 19-годишните кандидат-студенти, които ще изучамат доста задълбочено специалността, за която ще аплайват.

По биология да вземем за пример децата за първи път ще учат за последните достижения в клетъчната биология, както и за питателните болести – анорексия и булимия. За първи път в техните учебници ще влязат и зависимостите, както и стресът и методите да се избавим от него. За първи път в учебниците ще влезе и глава за наднорменото тегло, аргументите за него и методите да бъде преодоляно.

В часовете по предприемачество пък децата за първи път ще учат по какъв начин могат да открият компания, какви типове налози и заеми има. Ще има и уроци по какъв начин се прави персонален, фирмен и държавен бюджет. Децата ще усвояват разликите сред потребителски, фирмен и ипотечен заем, с цел да могат да изтеглят заеми за откриване на лична компания. Не е ясно обаче в кой университет ще бъдат признати децата, изкарали висока оценка по предприемачество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР