Стремя се, доколкото мога, да бъда коректив на всяка власт.

...
Стремя се, доколкото мога, да бъда коректив на всяка власт.
Коментари Харесай

Бойци под знамето на претоплената манджа

Стремя се, доколкото мога, да бъда коректив на всяка власт. Като чуя Владислав Горанов или Галя Димитрова, първата ми мисъл е да ги заколя.

Словесно.

Образно казано.

Но когато безусловно безпринципно и поръчково се размахва ятаган над тях - евентуално по някоя височайша поръчка, се постанова да обърна фронта. Към този, който с войнстваща незначителност и сеирджийска непросветеност клати държавността.

Преди дни уеб сайтове папагали излъчиха "шокиращи " данни.

Над 16 милиарда лева е дължимият към страната Данък добавена стойност от 2000-та година до момента. Тези пари се равняват на бюджета на Министерство на вътрешните работи за 10 години напред, както и за всички пенсии за две години.

Една трета, близо 6 милиарда лева от тези отговорности, са несъбираеми!

У-у-у, Национална агенция за приходите! У-у-у, Горанов!

На всичко от горната страна финансовият министър се бил опитал да укрие тези страховити данни от пророците на истината, само че лековерният началник на Национална агенция за приходите Галя Димитрова ги дала и по този начин провалила конспирацията!

Браво на гражданско съдружие БОЕЦ! Благодарим ви, че ни светнахте лампичката в мазето. В мрачното и смрадливо мазе на нашия бeзсмислен живот!

Изявата беше добре театрално готова. Гордо влизат в постройката на Българска телеграфна агенция "бойците " за тотални разкрития. Шестима мъже с качулки ги замерят с яйца... Суматоха... Миг на величавост...

След това обаче малките екрани се усъмняват в стойностите на оферти сюжет и напущат "фейка " преди още да е почнал...

„ Стига нелепости! “, както е посланието на една телевизионна реклама.

"БАНКЕРЪ " реши да обърне хастара на този случай.

БОЕЦ в нарочна конференция по случая направи опит да убеди наивниците, че единствени имат правото и потенциала да приказват от амвона на истината. Показаха и формалния отговор по Закона за достъп до социална информация на Национална агенция за приходите.

Оказа се, че съдържащата се в него информация е обществено налична на уеб страницата на Национална агенция за приходите и всеки може да влезе и да сърфира, до момента в който стигне до заветния си информативен бряг.

Опитът да се всее разкол във висшия финансов ешелон са нелепи. "Бойците първо са написали писмо до Горанов, който ги е препратил към Национална агенция за приходите, където се намират желаните данни. След това те пишат до Приходната организация, откъдето им дават по този начин мечтаната сеирджийска информация.

Опитите да се ошамари Национална агенция за приходите, че не си прави работата, също са обвеяни със славата на цялостната беззащитност. Защото зад тези към 6 милиарда лева, които най-вероятно в никакъв случай няма да бъдат събрани, седи не несръчност, а в противен случай - блокаж поради калпавите закони. Как ли?

Ами по този начин: тъй като е позволено източена компания или такава, хваната в ДДС-измами да бъде навреме трансферирана на човек, който няма и в никакъв случай не е имал никаква благосъстоятелност. Или пък цялата персонална благосъстоятелност да се разпредели сред родственици. Според "бойците " данъчните би трябвало да вземат на босия цървулите!

Защо са тези малки врати в закона е друга тематика. С една дума - по този начин се прави в епохата на в началото струпване на капитала, при недоразвито гражданско общество и корумпирана политическа класа. Прави се преразпределение зад тила на обществото.

Точно вследствие на тези самоубийствени констатации се прави постепенно и трудно законова промяна. Вече се скапват покупко-продажби, подписани по остарелия "етнопринцип ", физически лица се преследват за сходни далавери, климатът е различен.

Но за жалост тези 6 милиарда няма да се върнат нито при раковоболните, нито при учителите, нито при пенсионерите.

Амин!

На "бойците " - дерзайте! Забъркайте нещо свястно, стига с тия претоплени манджи!

Или някой ви поръчва да ни храните с тях за отклонение на вниманието от източването на други милиарди, което ще разкриете след години...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР