Стремежът да се изпрати човек на Марс накара NASA да

...
Стремежът да се изпрати човек на Марс накара NASA да
Коментари Харесай

NASA за връща към идеята за използването на ядрени двигатели за космическите кораби

Стремежът да се изпрати човек на Марс накара NASA да се завърне към някои оставени още през 1970-те години настрани технологии, като да вземем за пример нуклеарен мотор за галактически кораби.
Разработването и реактора и горивото за този мотор, предопределен за полети в дълбокия космос, бе поръчано на компанията BWXT Nuclear Energy .

BWXT е правоприемник на Babcock & Wilcox, която създаде и построи един от първите нуклеарни реактори за подводници, а през последните десетилетия се занимава с проучване надеждността на нуклеарни ракетни мотори. За разлика от обичайните ракетни мотори, изгарящи гориво за основаването на двигателна сила, в нуклеарните системи, за нагряването на работното тяло, което нормално е течен водород, се употребява непосредствено реактора. Водородът се изхвърля през соплото и движи галактическия транспортен съд напред. По този метод се удвоява успеваемостта на потребление на горивото и надлежно, понижава размера на ракетата и понижава времето на полет. Този фактор е извънредно значим, изключително при комплицирани задачи, при които се изисква доста гориво – като да вземем за пример полет до Марс.

Ядреният ракетен мотор дава опция да се прекъсне задачата и да бъде продължена даже и след няколко месеца. Работи се върху нуклеарен реактор с структура, която понижава размера на горивото, належащо за реализирането на импулсните маневри. Двигателят може да бъде стартиран неведнъж, а астронавтите са добре предпазени от радиацията и галактическото излъчване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР