След като чернокожият мъж умря в насилствено противопоставяне с ченгетата от Питсбърг, ние питаме: Какво е суверенен гражданин?

...
Стрелецът, който държеше квартал на Питсбърг под обсада, като изстреля
Коментари Харесай

Стрелецът, който държеше квартал на Питсбърг под обсада, като изстреля стотици патрони по ченгетата, дошли да го изгонят, беше 63-годишен чернокож мъж, който вярваше, че е „суверенен гражданин“ – светоглед, който според експертите няма основание в закона или историята, но който все повече е мотивът, предизвикващ съдии, ченгета и други органи с понякога смъртоносни последици.

В сряда Уилям Хардисън-старши трябваше да бъде изгонен от дома си в квартал на Питсбърг, но когато органите на реда пристигнаха, за да изпълнят заповедта, Хардисън откри огън. Това доведе до шестчасова обсада, при която няколко от съседите на Хардисън трябваше да бъдат евакуирани и накрая завърши с смъртта на Хардисън от огнестрелна рана.

Прочетете повече

Това Може да отнеме 130 часа, за да започне наистина Starfield, казва изпълнителен директор на Bethesda

Това са най-надценените нови автомобили въз основа на MSRP

Дилърите отказват инвентара на EV: Доклад

Суперзвездата на WWE Брей Уайът почина на 36 години

Капитанът на USWNT Линдзи Хоран каза тихата част на глас

Видеоклип, качен в YouTube на 28 април, 2019 г., изглежда показва Хардисън въвлечен в напрегната словесна конфронтация с полицията по време на спиране на трафика. Началникът на полицията в Питсбърг Лари Скирото призна това видео на брифинг за медиите в четвъртък следобед.

„Някои от тези поведения срещаме при суверенни граждани, но това не предполага нито за момент, че [противостоянието] би било резултатът – че ще ни посрещнат с огнестрелни оръжия и насилие“, каза началник Скирото, попитан за видеото.

И така, какво е суверенен гражданин и каква роля биха могли да играят тези вярвания в чернокож възрастен гражданин, участващ в една от най-жестоките престрелки в историята на американски град?

Експерти, които говориха с The Root, казаха, че терминът обикновено се отнася до лица, които смятат, че не са подчинени на законите на Съединените щати и не са под юрисдикцията на федералното правителство. Има много екстремистки групи, както отдясно, така и отляво, и теоретици на конспирацията, които се присъединяват към това убеждение, включително, но не само, Moorish Nation, The Aware Group, Washitaw Nation, Американската република Северна Каролина и Републиката Съединените американски щати.

Тези вярвания не се ограничават до никоя конкретна расова или етническа група, включително мъже в чернокожата общност.

Хардисън изглежда се е смятал за част от мавританската нация. Във видео, направено преди четири години по време на спиране, той може да бъде чут да заявява: „Това не е тяхната земя. Това е моята земя. Аз съм мавър. Имам всички права да пътувам от тук до Тимбукту. „Право на пътуване“ е фраза, която често се използва от суверенни граждани по време на спиране на трафика и други срещи с полицията.

Той също така обяснява, че мавърът е потомък на Мароко, африканска държава, която той твърди, че притежава Съединените щати. Щати.

Въпреки че Хардисън е само най-новият пример за някой, който използва убежденията си за „суверенен гражданин“ като оправдание за престъпленията, които е извършил, той не е първият.

В миналото няколко хора се оказват в съдилища и престрелки, защото вярват, че полицията, съдиите, адвокатите и прокурорите нямат власт над тях, независимо от престъпленията, в които са обвинени, че са извършили.

Просто напишете „Суверен гражданин в съда ” в предпочитаната от вас търсачка и примерите за хора, които използват екстремистките си възгледи, за да защитят действията си, нямат край.

Джоузеф Гутейнц, адвокат и бивш професор в Правното училище Thurgood Marshall (Тексаски държавен университет) , каза, че по-голямата част от случаите, в които е имал работа със „суверенни граждани“, са били с бели мъже, с изключение на един, черен мъж, и че отговорите не се различават между заподозрените. Когато са обвинени в престъпления или съдени, каза той, те почти винаги се явяват в съда „сами по себе си“ или без представителство от адвокат, каза той, защото не признават авторитета на съда – дори когато са изправени пред евентуален затвор.< /p>

„Получихте информация, че са били там, тъй като бяха заобиколени от съдебни изпълнители и правоприлагащи органи, които никой не знаеше какво да прави с тях. Те изпреварваха съдиите или направо ги игнорираха.

Когато слушах как чернокожите говорят в сравнение с белите мъже, нямаше абсолютно никаква разлика. Те звучаха абсолютно еднакво и изказваха същите твърдения.“

Защо някои чернокожи хора гравитират към тази система от вярвания?

Докато вярата на суверенния гражданин системата първоначално се смяташе за анти-чернокожа, но този начин на мислене бавно се промени и все по-голям брой чернокожи американци се присъединиха към нея. идеите на движението за суверенни граждани произхождат от расистката и антисемитска група Posse Comitatus, която разбуни Средния запад през 1970-те и 1980-те години и вярваше, че окръжният шериф е най-висшият легитимен правоприлагащ орган.“

Членове от тази група вярваха, че Америка е дадена на белите мъже от Бог и че федералното правителство не може да отнеме тези права от белите хора, освен ако не се подчинят на „договор“ с правителството.

Черните хора не са т се считаха за граждани до юни 1866 г., когато беше приета 14-та поправка, и в резултат на това се смятаха за постоянен „договор“ с правителството.

Но този начин на мислене е станал малко остарял и черен хората, които са научили за ученията на Ноубъл Дрю Али, основателят на мавританския научен храм на Америка, са започнали да възприемат същите философии като други хора, които се считат за „суверенни граждани“.

Али е преподавал че „черните „маври“ са били първоначалните обитатели на Америка и следователно имат право на самоуправляващ се статут на нация в нацията“, според SPLC.

Сега черните хора, като Хардисън, които виждат себе си като маври имат подобни вярвания като белите суверенни граждани. И двамата смятат, че правата, които им се полагат, предхождат тези, които сегашното правителство определя.

Още от The Root. Да продаваш откраднати копия

Да гледаш Шон Конъри като Джеймс Бонд в „Д-р Не“ за първи път е пътуване

Всеки класиран филм на Тим Бъртън

The Pokémon Company Най-накрая ни дава това, което искаме: раницата Eevee на Penny

Регистрирайте се за бюлетина на The Root. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР