Стрелби и заплахи срещу принцеса и премиера - звучи като

...
Стрелби и заплахи срещу принцеса и премиера - звучи като
Коментари Харесай

Процес срещу наркобос е окончателен тест за върховенството на закона в Нидерландия

Стрелби и закани против принцеса и премиера - звучи като престъпен сериал, само че за нидерландците засилващата се опасност от страна на наркокартели е самата действителност, разяснява Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Процес при най-строги ограничения за сигурност против хипотетичен необут на кокаинов картел - Ридуан Таги, е измежду най-коментираните тематики в Нидерландия през последните месеци, откакто бе хвърлена светлина върху сенчестата " Мокро мафия " (повечето ѝ членове са мароканци - б.р.).

Разбиването на основания в Дубай " суперкартел ", обвързван с Таги, който употребил пристанище Ротердам за собствен хъб, в допълнение разпали страховете, че демократичната страна може да се трансформира в така наречен наркодържава.

Въпреки че е зад решетките в затвор с оптималната степен на сигурност, Таги е упрекнат в " дърпането на конците " на " машина за убийства ", както я назовават прокурорите, благодарение на секрети послания до външни хора.

Четирийсет и пет годишният Таги, Саид Разуки - неговият заместител в незаконната организация, както и петнайсетина техни приятели са упрекнати в трафик на опиати и в петнайсетина убийства. Все действия, за които съгласно наказателния кодекс на Нидерландия се поставят десетилетия непоколебим тъмничен затвор.



Коментатори споделят, че процесът " Маренго ", наименуван на кодовата дума за интервенцията, довела до обвинявания към Таги и още 16 души, е невиждан за Нидерландия.

" Последствията от " Маренго " и насилието, което последва, всичко това провокира голям потрес ", разяснява Ян Меус, нидерландски крими публицист. Той го разказва като " крайния тест на холандската правосъдна система за върховенството на закона ".

Трима души, свързани с основен очевидец в процеса, Набил Б., бяха убити в събития, които хвърлиха в потрес цялата страна.

Става въпрос за брата на Набил, погубен през 2018 година, и за негов юрист - убит в дома си през 2019 година Убит бе и известният проверяващ публицист Петер де Врийс през 2021 година Прострелян измежду бял ден в центъра на Амстердам, до момента в който напуща телевизионно студио, Де Врийс бе споделил, че е в черния лист на Таги, който бе арестуван в Дубай през 2019 година, напомня Агенция Франс Прес.

Разкрити бяха проекти за освобождението на Таги от охранявания от армията затвор посредством офанзива над обекта. Братовчедът на Таги и един от неговите юристи са упрекнати, че са му помагали да поддържа връзка с външния свят.

Армията " Бункера " край Амстердам, където е съден Таги, а съдии и прокурори идват за правосъдните засевания в процеса с бронирани коли.

" Демократичното господство на закона е разтърсено и е под напън от проведената престъпност ", споделя Вим де Бруин, представител на националната прокуратура. Заплахата засегна висшите равнища на холандското общество.

19-годишната престолонаследница принцеса Амалия трябваше да се откаже от проектите си да живее в студентско общежитие, откакто дружно с премиера Марк Рюте се оказа упомената в известия на гангстерски групи.Това докара до опасения за проекти за похищение или нахлуване над двамата.

Прокурорите споделят, че гангстерите нямат " никакво почитание към човешкия живот ", като членовете назовават жертвите си " кучета " , които би трябвало да " спят ".

" Мокро мафията ", чиито членове са най-вече мароканци, е известна както с младостта, по този начин и с безмилостното принуждение на своите членове.

Насилието принуди холандските управляващи да се изправят против личната си доверчивост по отношение на равнището на проведена престъпност в страната, паралелна стопанска система на стойност няколко милиарда $.

Основният профсъюз на холандската полиция предизвести преди няколко години, че страната постепенно се трансформира в наркодържава и по тази причина е отговорна снизходителната политика на Нидерландия във връзка с леките опиати.

Консумацията и продажбата на канабис са декриминализирани в страната, само че останалата част от веригата за доставки, в която се съхраняват известните холандски " кофишопове ", остава противозаконна, като бандите се намесват в тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР