Стратези на Deutsche Bank предлагат хората да плащат 5% данък

...
Стратези на Deutsche Bank предлагат хората да плащат 5% данък
Коментари Харесай

Deutsche Bank предлага 5% данък върху заплащането на хората, които работят от вкъщи след пандемията

Стратези на Deutsche Bank оферират хората да заплащат 5% налог върху заплатата си за „ привилегията “ да работят от у дома, в случай че продължат да следват този режим, откакто пандемията отмине, предава Си Ен Би Си.

Според специалистите по този начин ще бъдат събрани средства за подкрепяне на по-нископлатените чиновници, които за изгубили огромна част от приходите си поради пандемията.

Стратегът на Deutsche Bank Люк Темпълман споделя, че нужда от подобен налог е имало от години, само че „ коронавирусът е направил този факт по-очевиден “.

От банката акцентират, че когато работят от у дома доста хора пестят от ежедневните си разноски за пътешестване, храна, облекла и даже разчистване, като те евентуално отделят и по-малко средства за социализация. Стратезите означават, че работещите от у дома чиновници „ способстват по-малко за инфраструтуратта на стопанската система, само че се възползват от нейните облаги ".

Според Темпълман отдалечените служащи би трябвало да заплащат сходен налог след утихването на пандемията, с цел да оказват помощ за „ улеснението на прехода на тези, които са били наранени по-тежко от рецесията “.

По думите му международната стопанска система не е готова за загуба на контактите лице в лице.

„ Изграждането на икономическата инфраструктура, която поддържа персоналните контакти в работата, лиши епохи. Въпреки това внезапният преход към работата от разстояние поради пандемията съставлява наклонност, която няма да изчезне “, разяснява Темпълман

Заради пандемията броят на чиновниците в Съединени американски щати, които работят от разстояние, се е нараснал десетократно до 56% от всички работещи, до момента в който в Обединеното кралство се следи растеж до 47%, което е 7 пъти над равнището отпреди рецесията.

Според прочуване на Deutsche Bank над половината от чиновниците в международен мащаб биха желали да продължат да работят от отдалеченост сред два и три дни в седмица, откакто пандемията отмине.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР