Стратегическият проект Турски поток е почти готов и се очаква

...
Стратегическият проект Турски поток е почти готов и се очаква
Коментари Харесай

Газът по Турски поток тръгва до края на годината

Стратегическият план " Турски поток " е съвсем подготвен и се чака до края на годината да стартира да доставя природен газ от Русия на турския пазар, оповестява в. " Сабах "

Приключили са 90 на 100 от всички строителни работи на терминала за приемане от турската страна в Къйъкьой, където съветският газ ще бъде трансфериран през Черно море до Турция.

" Съоръженията на сушата в Русия са на 99% приключени, като и двата офшорни тръбопровода, свързващи двата бряга, са изцяло подготвени. Строителството на офшорния сегмент на тръбопровода е приключено за рекордно малко време, което е удивително достижение за подобен механически провокационен план ”, сподели заместник-председателят на управителния комитет на " Газпром ", главната компания-партньор на плана, и основен изпълнителен шеф на плановата компания " Турски поток ".

Проектът се състои от две тръби през Черно море, първата от които ще обслужва Турция с потенциал от 15,75 милиарда кубически метра, а втората линия ще обслужва Европа, напомня TrafficNews.

Всяка от тръбите е с дължина 930 км. и лежи на морското дъно на дълбочина, достигаща до 2200 м.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР