Стратегическият механизъм между Турция и САЩ, който беше договорен между

...
Стратегическият механизъм между Турция и САЩ, който беше договорен между
Коментари Харесай

Турция и САЩ задействаха стратегическия механизъм помежду си


Стратегическият механизъм сред Турция и Съединени американски щати, който беше контрактуван сред президентите на двете страни по време на диалога им в Рим предходната година, е бил стартиран публично в Анкара през вчерашния ден, заяви турското министерство на външните работи, представено от Анадолската организация.

В изказването се показва, че в този подтекст по време на диалозите сред делегации в Анкара с присъединяване на заместник-министъра на външните работи на Турция Седат Йонал и заместник-държавния секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд са били прегледани тематики, по които двете страни имат общи ползи, в това число съдействието в стопанската система и защитата, битката с тероризма, районни и световни въпроси.

" Турция и Съединени американски щати потвърдиха взаимните си задължения за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Съединени американски щати приветстваха напъните на Турция да улесни намирането на заслужено и дипломатическо решение на войната ", се показва още в известието.

С цел да насърчи икономическия и комерсиалния аспект на съдействието в границите на механизма, в Анкара през днешния ден и на следващия ден ще бъде заместник-министърът на търговията на Съединени американски щати Мариса Лаго.

Двете страни показаха също предпочитание за среща на министерско ниво по-късно тази година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР