Стратегическият избор на България е направен отдавна, сега е нужна

...
Стратегическият избор на България е направен отдавна, сега е нужна
Коментари Харесай

Стефан Янев: Стратегическият избор на България е направен отдавна, трябва да го уплътним

Стратегическият избор на България е изработен от дълго време, в този момент е нужна доста работа, с цел да уплътним участието си в двата съюза – Европейски Съюз и НАТО. Това съобщи пред бТВ водачът на партия „ Български напредък “ Стефан Янев.

Парламентарната група на партията ще разиска писмото, изпратено от кандидат-премиера Николай Денков до политическите сили в Народното събрание във връзка със съставянето на кабинет с мандата на Политическа партия.

Янев уточни, че съгласно БВ е належащо да се подпише съдружно съглашение и да се носи ясна политическа отговорност. Същевременно той установи, че подобен метод не се планува в модела, препоръчан от Политическа партия – предлага се набелязване на цели и търсене на плаващи болшинства върху тази основа.           

Той е безапелационен, че страната има потребност от постоянно държавно управление:
„ Как отиваме пред българските жители и им споделяме – ние не се справихме, само че идващия път ще се оправим по-добре? “

„ Не е въпросът кой ще вземе третия мандат, а какво ще се направи с него “, добави Янев, като разясни, че БВ има проект и тактика, в случай че получи мандата.

Той отхвърли да разисква имена – по думите му, първо са политическите цели и обезпечаването на поддръжка, а по-късно персоналният състав на предстоящ кабинет.

Той разяснява и визитата на министъра на защитата Димитър Стоянов в Украйна: 
„ Не бих споделил че има някаква загадъчност, по-скоро е допустимо да е имало някакви условия преди пътуването. “

Янев разясни, че предварителното разгласяване на появяването на министър в бойна зона може да има неподходящи резултати. Според него военната помощ за Украйна е навременна и не е закъсняла.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР