Страстната седмица у нас започва с преобладаващо слънчево време. В

...
Страстната седмица у нас започва с преобладаващо слънчево време. В
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през Страстната седмица

Страстната седмица у нас стартира с преобладаващо слънчево време. В понеделник въпреки всичко са вероятни валежи на обособени места в страната.

Ще духа сдържан, а в Северна България - и мощен северозападен вятър. Поривите му ще доближават до 80 км/ч. Максималните температури през първия ден от новата седмица ще бъдат сред 11 и 17 градуса. Силният вятър обаче ще носи чувство за по-студено време. В планините обстановката е сходна. Там ще има мощни до бурни пориви напразно, слаби валежи от дъжд тук-там, а на височина над 1800 метра - от сняг.

Температурите в зимните ни курорти ще бъдат към 7 градуса. Във вторник сутринта ще е студено, с температури от 0 до 5 градуса.

След това обаче, с помощта на южния вятър, ще се затопля и през идващите няколко дни времето ще е съвършено за интензивности навън. Ще бъде слънчево и умерено, а живакът в термометрите ще скача до към 20 градуса.

В четвъртък следобяд в Западна България има възможност за гръмотевични стихии, а през празничните дни следва захлаждане и намаляване на температурите с към 6 - 7 градуса. В обособени региони ще бъде прохладно и дъждовно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР