Страстната седмица предстои от понеделник, в края й е дългоочакваният

...
Страстната седмица предстои от понеделник, в края й е дългоочакваният
Коментари Харесай

Топло и малко дъжд от Цветница до Великден

Страстната седмица следва от понеделник, в края й е дълго чаканият Великден. Много хора потеглят на път, било то в страната или в околните страни. Какво ще е времето на Великден е въпрос, който си задават доста наши слушатели, задаваме си го и ние.

Топло за пролетта време, най-вече слънце и малко дъжд. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев  за дните до огромния християнски празник пред Агенция " Фокус ".  В неделя ни чака много повече слънце и по-високи температури, които ще бъдат сред 15 и 22 градуса.

В понеделник още по-топло, във вторник ни чака едно захлаждане с несъществени повсеместни превалявания от порядъка на 5 до 10 литра, само че ще стане по-хладничко. В сряда – още веднъж стопляне. В четвъртък и петък – на Разпети петък, температурите твърдо в равнинната част на България ще бъдат над 20 градуса, на някои места ще доближат 25 градуса.

" В събота, неделя и понеделник времето ще се задържи още веднъж типично пролетно с температури сред 16 и 22 градуса, с валежи в следобедните часове. Ще имаме две Българии – Западна, където и облачността в следобедните часове и валежите ще бъдат доста по-чести, и Източна България, където ще остане по-слънчево, с облаци, само че без основни превалявания. Най-важното е събота против неделя, когато доста хора ще бъдат на черква. Ако са в Западна България, хубаво е да си носят малко чадърче, няма да им е ненужно, даже да не прикапе, до момента в който на изток не чакам превалявания ", посъветва проф. Рачев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР