Страшно е да кажеш не на един лидер, който наистина

...
Страшно е да кажеш не на един лидер, който наистина
Коментари Харесай

Петков: Отивайки при г-н Борисов с пурата, отивате все едно при някой от Сицилия

" Страшно е да кажеш " не " на един водач, който в действителност има по този начин мафиотско държание, има защита. Говоря и за Слави Трифонов и за господин Борисов. Не знам дали знаете, само че, отивайки при господин Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия. Така че да кажеш на подобен човек: " Аз съм самоуверен, желая да застана с " Продължаваме промяната " и ще се отрека от остарелия модел "...

Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков в изявление за bTV и уточни, че невъзможността на " Продължаваме промяната " да събере поддръжка от 121 депутати в Народното събрание се дължи на това, че доста от народните представители не са се осмелили да се опълчват на водачите на ГЕРБ и " ИТН ".

" Тези хора вкарват боязън в техните депутати, част от които са осъзнали, че това е неверен път и желаят да са част от смяната, само че " не им достиска " да вземат вярното решение. ", добави Петков и посочи, че не упреква депутатите, само че поради това ще се наложи да изгубят още няколко месеца, с цел да се стигне до брой от 121 самостоятелни депутати.

" Хора като Трифонов и Борисов не могат да схванат, че човек може да въздейства на други хора през идея. И това бе мотивиращият факт за първите шест ", посочи министър председателят в оставка.

" Те не могат да схванат, че дори не можем да си помислим за пазаруване. Няма по какъв начин хора, които желаеме да са част от нашата идея, да се купят или продадат, тъй като на следващия ден някой различен ще ги купи ", разясни Петков.

" Нашата борба ще бъде години и тази борба изисква хора, които в действителност имат вяра ", акцентира той.

Петков не уточни имена, само че сподели, че е в развой на търсене на депутати, които да поддържат групировката му и че по време на този развой са се появили " политически брокери ", които са предложили друг брой депутати, на което " Продължаваме промяната " дали отговор, че търсят само същински съидейници. От думите му стана ясно, че въпросните брокери не са депутати.

" Няма да посочвам имена, само че мога да кажа едно - тези хора ще схванат, че ние сме тук за дългата игра и властта не е непременно. Каузата е непременно и това е огромната разлика ", сподели Петков.



На въпрос дали с днешна дата регистрира като неточност изгонването на 70 чиновници на посолството на Русия в София, той зададе на Мария Цънцарова реторичен контравъпрос:

" Как би трябвало да постъпи министър председател, когато получи данни от службите, че е имало опити за рекрутиране на политици? "

Премиерът в оставка не уточни към кои политици са били ориентирани тези опити, като посочи, че информацията е класифицирана. Но добави, че е неприемливо за националната сигурност на една страна да допусне друга страна интензивно да се пробва да промени посоката, в която върви и да вербува политици за задачата.

На въпрос кого засяга в обявата си във Фейсбук, когато написа, че " Продължаваме промяната " не са с " меки диалогични китки ", той първо уточни, че е коригирал обявата си, тъй като е бил упрекнат в хомофобия, а това, което е имал поради, е че групировката няма да пречупи правилата си и да загърби обещанията си.

За цените, стопанската система и приходите, Петков показа " няколко статистики, тъй като в действителност има инфлация, тази инфлация беше привнесена, в целия Европейски съюз я има ".

" При нас е малко по-висока от част от другите страни, не от всички (в Естония и Латвия е по-висока), тъй като в нашата потребителска кошница има повече артикули като храни, които имат по-висока инфлация. Ние какво направихме като политическата икономическа тактика - от една страна вкарахме близо 4 милиарда в помощи за бизнеса за тока, задържахме цените на тока, тъй че стоките, които са функционалност на тока, да не се качват с такава огромна скорост. Това беше първата ни доста значима политика. ", разяснява Петков.

" Втората е приходите, изключително на тези, които са най-засегнати и това са близо до минималните пенсии, в действителност се подвигнаха с 55% от предходната година до момента, до момента в който инфлацията да кажем беше 15%. Така че в действителност приходите на най-засегнатите изпреварваха инфлацията, което също беше доста значимо. ", добави той.

" Другото нещо, което не се споделя, е, че стопанската система се качи в първото тримесечие с над 4%. Никой не сподели: " Как се качи с 4%, когато е война? Как България съумя да бие Германия (0,2% растеж на Брутният вътрешен продукт - б.р.) за същия този интервал? "

Понеже опозицията нямаше друга работа, ние работихме от заран до вечер, те единствено се упражняваха на политически опорки по другите медии и в действителност същинското известие на излезе. Истинското известие беше едно - инфлацията беше привнесена, ние се опитахме да удържим с нашите ограничения за тока, опитахме се да помогнем на най-засегнатите да имат по-високи приходи от инфлацията. И най-после в действителност постигнахме един напредък на стопанската система в тази рецесия, който действително би Германия. ", сподели Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР