Страшен разрив е настъпил между лидера на Български възход“ Стефан

...
Страшен разрив е настъпил между лидера на Български възход“ Стефан
Коментари Харесай

Защо Стефан Янев спи пред вратата на президента Румен Радев?

Страшен раздор е настъпил сред водача на „ Български напредък “ Стефан Янев и някогашния му опекун Румен Радев.

След нареждането на листите за вота, Янев изгубил тотално доверието на Радев. Лидерът на „ Български напредък “ си уговорил среща с президента още преди повече от месец, само че досега такава по този начин и не се е състояла и надали ще се състои, издават осведомени.

Не му помогнали нито есемесите, нито честото навъртане към „ Дондуков “ 2, издават деятели. Истината е, че Стефан Янев на цяло изгубил доверието на Радев откакто наредил водачите си на листи и напълнил партията със противоречиви кандидатури. Президентът не желал и да чува за индивида, трансформирал прохождащата партия в политически неработоспособен, преди още да се е добрала до депутатските кресла. 

Разривът в връзките сред двамата военни е от много време. Според мнозина, охладнелите им връзки се дължали на охлаждането на афинитета на Янев към Ралица Симеонова. Младата и красива съветничка на Янев обаче напусна омерзената партия и не желае и да чуе повече за политика. Нейните прогнози, че листите ще бъдат напълнени с всевъзможна сволоч, се оказаха правилни.

Въпреки разлъката, Стефан Янев и Румен Радев поддържали положителни връзки, до момента в който президентът не видял какво се случва с плана на дясната му ръка. Листата му във Варна включва някогашния областен кмет Добромир Джиков, обвързван с някогашния управителен кадър на Българска социалистическа партия Красимир Премянов.

Във Видин пък в листите му попадат двама някогашни представители на Има Такъв Народ – Лъчезар Минчев и Цецка Хаджигеоргиева.
На предходните избори в екипа на Янев в Кюстендил още веднъж влязоха кандидат-депутати на Има Такъв Народ. Припомняме, че лидер на листа в този регион през предходната година бе подалата оставка Виктория Василева.

В листата на Стефан Янев във Видин пък се появяват хора, явявали е на избори от името на партията на Васил Божков – „ Българско лято “ и „ Воля “ на Веселин Марешки.
Стари локални фрагменти на Вътрешна македонска революционна организация или съдружните му вариации с НФСБ и „ Воля “, в този момент мигрират към „ Български напредък “ в Пловдив, Враца, Варна и Кюстендил.

Гален Монев е лидер на „ Български напредък “ в София-област. Той е някогашен народен представител от „ Атака “ в 42-то Народно събрание. През 2014 година той се причисли към „ България без цензура “ на Николай Бареков и повече не се върна в Народното събрание. 

Във врачанската листа на Янев пък участва фелдшерката от с. Лиляче, която преди месеци се явила на изборите за кмет с поддръжката на Движение за права и свободи. Мнението на Радев за уменията на Стефан Янев да реди листи и да управлява партия, за която се приказва, че е под опеката му, било в допълнение взривено от Надежда Самарджиева – координатор и лидер на партията на Янев, която е креатура на Татяна Дончева.

Редицата противоречиви фигури в листата на Янев станали причина за отдръпването на Радев от някогашния му пудел и безапелационния му отвод освен на срещи, а и на диалози по телефона, на каквито в действителност Янев към момента се надява. Той към момента таи мераци, че Радев косвено ще каже добра дума за партията му пред аудиторията или най-малко да намекне, че вижда бъдещето на страната ни в лицето на новата групировка.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР