Страшен екшън сее разиграл вчера по родните пътища. На брифинг

...
Страшен екшън сее разиграл вчера по родните пътища. На брифинг
Коментари Харесай

Страшен екшън по пътищата: Полицаят, арестуван за трафик на чужденци, на няколко пъти успял да избяга от колегите си

Страшен екшън сее разиграл през вчерашния ден по родните пътища. На брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов даде изясненост за задържаният служител на реда и закопчаните с него афганистанци в Карлово, написа Блиц.

Полицаят от Столична дирекция на вътрешните работи Владимир Стоянов и шестима афганистанци са били задържани след лудо гонене. На 5 юли вечерта група мъже и 29-годишен мъж от региона на Бургас-полицаят Владимир Стоянов, стартират превозването на бежанците към София. Част от лицата са стигнали столицата в ранните часове на 6-и юли. Един от водачите се връща за останалата част от групата бежанци. Натоварва 6-а афганистанци и потегля към столицата. Цялата група чужденци преди този момент е влезнала от Турция през Бургас, а крайната й цел е страна в Западна Европа. 

На няколко км. след Бургас служители на реда се пробвали да спрат автомобила-мерцедес. Шофьорът не се е подчинил на ченгетата и избягал. В региона на Сливен служители на реда са създали нов опит за инспекция. Колегата им от СДВР-Владимир Стоянов, който е превозвал бежанците, обаче продължава с висока скорост по автомагистрала. Ченгета вършат опит да спрат мерцедеса  и в региона на Стара Загора, само че не съумяват, същото се случва и в региона на Пловдив, по този начин водачът се отдръпва към Карлово в отбивката за град Баня.

В Карлово той изостава шестимата на центъра на града и ги уговаря против 100 $, че ще реши казуса с полицията.

В региона на Пирдоп автомобилът е спрян, лидерът арестуван а при обиска е открита карта на полицейски чиновник от Охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи.

Афганистанците са взети от Бургас от служителя на реда против контрактувана сума, изясни още Румен Попов.

Дирекция Вътрешна сигурност и чиновници от София и Бургас вършат обиск в апартамент в София и намират останалите 16 мигранти превозени от служителя на реда.

Арестуваният служител на реда е изхвърлил част от багажа, само че е откраднал по-ценните им движимости на бежанците.

В тайник в тока на обувката е намерено прахообразно вещество – по негови думи да го държи безсънен тъй че за 20 часа да направи най-малко два курса с транспортиране на мигранти, е обяснил на сътрудниците си.

В София са открити 15 възрастни и 1 дете на 10 години, останалите 6 са мъже до 29 година

Полицаят вземал 2 000 лв. за двата курса. Твърди че бил помолен случайно. Има още трима негови съучастници. Първоначалните данни обаче сочат за проведена незаконна, сподели още прокурорът. Не се знае от по кое време е работила.  Група от 4-а души. Двама са арестувани в София, четвъртия също е закопчан. Не се изключва да бъде повдигнато обвиняване за проведена незаконна група, сподели още прокурор Попов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР