Странно е, когато разполагаш с цялата власт, да се оплакваш,

...
Странно е, когато разполагаш с цялата власт, да се оплакваш,
Коментари Харесай

Разказвачът на истории Кирил Петков: Миналата седмица аз се качих на един ТИР

Странно е, когато разполагаш с цялата власт, да се оплакваш, че нищо не си приключил
„ Искам да споделя две забавни истории “, сподели Кирил Петков в Министерския съвет при започване на държавната координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътя.

„ Миналата седмица аз се качих на един ТИР. Минахме през пътя на Витиня, който е в безусловно безобразно положение. Асфалтът е на части, големи дупки със страхотни тапи. Имаше голяма злополука сред два ТИР-а тъкмо там, ден по-рано. Докато се возех, водачът сподели: „ Не мога да устоявам нито ден повече. Пет години съм карал по тези пътища, пет години тези дупки са там. Моето самообладание е изчерпано “. Ние сме в една доста странна обстановка. Пътищата ни са в извънредно положение. За страдание, това не е от един месец, както се пробват да споделят някои по новините, а от последните пет години “, сподели министър председателят.

Петков продължи с думите, че си пуснал новините и чул Бойко Борисов да споделя, че е преброил 3 000 дупки на път за София.

„ Представяте ли си какво равнище на пътищата имам? Дори да вземем неговото обвиняване. Как са били направени тези автомагистрали, с цел да имаме 3000 дупки за 100 дни. Или не са били оправени от самото начало, или пътищата са издигнати толкоз зле, че да имаме 3000 дупки. И двете версии на тази история са ужасяващи ”, цитира думите на Петков.

„ Друг вътрешнокоалиционен спор е това, че в този момент би трябвало да похарчим над 1 милиард лв. за поправки, които са били направени в предишното. Но без да похарчим тези пари, съществуващите компании не желаят да отидат да ремонтират, тъй като споделят, че не им е платено. Първият въпрос е за какво съществени поправки са били направени като пътна поддръжка ”, попита министър-председателя.

Той изясни, че пътната поддръжка е непълен, лек ремонт, който не изисква толкоз високо равнище на гаранция, както главният ремонт. Петков изрази вяра тази седмица Народното събрание да утвърди заплащанията към пътните компании.

„ Надявам се тази седмица това решение да мине. То има два критерия. Първият критерии е, че би трябвало да разплати оптимално бързо половината пари. Не би трябвало да се спори по тази тематика. Второ желаеме да мине през задоволително положително равнище на инспекция. Не тъй като се колебая в АПИ или Министерството на районното развиване, а тъй като договорите са били направени погрешно и би трябвало да има засилен надзор ”, сподели още Петков.

Премиерът разгласи, че някогашният авто играч Димитър Илиев става част от екипа на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

„ Ние преди всичко би трябвало да преглеждаме човешкия фактор. Отговорните хора на пътищата, по-късно положението на пътищата, по-късно положението на колите, дали са безвредни. Имаме ужасно доста проблеми за решение. Това може да стане единствено с общи старания. Ще дам всичко от себе, само че една птичка пролет не прави. Тук би трябвало да срещнем поддръжката на цялото българско общество ", съобщи Илиев.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР