Странна гледка за повечето хора може да бъде видяна в

...
Странна гледка за повечето хора може да бъде видяна в
Коментари Харесай

Плаващите къщи на Амстердам

Странна панорама за множеството хора може да бъде забелязана в северната част на Амстердам – 30 архитекти са показали своята визи по какъв начин би трябвало да наподобява една плаваща къща. Несъмнено чувството за живот е друго. „ Чувстваш се някак по-близо до природата. Когато има вятър и отвориш вратата, той те удря непосредствено в лицето. В началото беше много необичайно”, споделя един от архитектите, представен от Deutsche Welle.

Във въпросното населено място от 30 къщи в най-скоро ще заживеят близо 100 души. Освен, че новите жители би трябвало да свикнат с по-странното възприятие да живеят на вода, е значимо да внимават и за това по какъв начин е разпределена тежестта, тъй като действително това „ си е чиста лодка”, предизвестяват архитектите. „ Ако поставите нещо в единия край, в противоположния би трябвало да балансирате с нещо друго. В случай, че си поканите доста посетители, не трябва всички да се струпват от едната страна, тъй като къщата би могла да потъне”, предизвестяват експерт.

Къщите се сглобяват на сушата. Във водата се работи по последните елементи. „ Преди да бъде сложена във водата, би трябвало доста тъкмо да се пресметна какво ще има в къщата и какъв брой ще тежи тя в крайния си вид, защото в случай че се окаже, че тежестта е по-голяма от плануваното, в нея може да проникне вода”, допълват архитектите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР