Страните от групата на седемте най-развити индустриални държави /Г-7/ може

...
Страните от групата на седемте най-развити индустриални държави /Г-7/ може
Коментари Харесай

Страните от Г-7 осъдиха безотговорното и дестабилизиращо поведение на Русия


Страните от групата на седемте най-развити индустриални страни /Г-7/ може да вкарат нови наказания против Руската федерация поради обстановката в Донбас, се показва в взаимно изказване на външните министри на страните от Г-7 и висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, публикувано от външното министерство на Канада.

" Ние сме подготвени да предприемем спомагателни ограничаващи ограничения, в случай че дейностите на Русия изискват това ", се показва в известието, оповестено след края на срещата на външните министри на страните от Г-7 в Торонто.

Същевременно министрите осъдиха " безотговорното и дестабилизиращо държание " на Русия и приканиха Москва да помогне за решение на спора в Сирия, съобщи Ройтерс.

Американските разследващи служби настояват, че Русия се е намесвала в акцията на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, а Москва е упреквана и за офанзивата с нервнопаралитично вещество против някогашен съветски шпиони във Англия, която Г-7 изрично осъди.

" Призоваваме Русия да приключи това държание, което е доста нездравословно за вероятностите за градивно съдействие ", подчертаха министрите в взаимно изказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР