Страните от Групата на седемте (Г-7) ще засилят натиска върху

...
Страните от Групата на седемте (Г-7) ще засилят натиска върху
Коментари Харесай

Г-7 с нови санкции срещу Русия, забрана на инвестиции, отказ от руска енергия

Страните от Групата на седемте (Г-7) ще засилят натиска върху Русия, в това число посредством налагането на спомагателни наказания против съветски държавни структури

Лидерите на Г-7 обявиха това в изказване, оповестено през днешния ден след срещата на върха, съобщи

"Ще засилим натиска върху Русия, в това число посредством налагане на спомагателни наказания на държавните структури, които са главният мотор на съветската стопанска система ", се споделя в изказването.

Страните от Г-7 ще забранят всички вложения в Русия, в това число в енергийния бранш, и ще разширят рестриктивните мерки за експорт и импорт.

"Забраняваме нови вложения в основни браншове на съветската стопанска система, в това число в енергийния бранш ", се споделя в изказването. „ Възнамеряваме да разтеглим възбраните, свързани с износа на съвременни артикули и профилирани услуги, значими за сигурността, държавните структури и стопанската система на Русия. Ще затегнем и рестриктивните мерки върху вноса на редица артикули, които са преференциални за Русия “.

Лидерите на Г-7 обявиха, че с продължаването на сраженията в Украйна ще се стигне до дълготраен развой на "икономическа, финансова и софтуерна изолираност на Русия ".

"Ще продължим да изключваме съветските банки от международната финансова система. Вече доста влошихме положението на финансовата система на Русия, като се насочихме към преводи с активи на Централната банка и няколко други финансови институции ", се споделя в изказването.

Страните от Г-7 имат намерение да ускорят проектите си за понижаване на зависимостта от съветския нефт и въглища и ще наложат спомагателни наказания против съветския отбранително-промишлен комплекс.

Страните от Г-7 ще засилят взаимните ограничения за наблюдаване на спазването на глобите, наложени против Русия, в това число посредством попречване на заобикалянето и избягването на рестриктивните мерки.

"Ще засилим груповото си използване и наблюдаване на съществуващите ограничения, в това число посредством подсилване на националните ни органи за наблюдаване на спазването на глобите и работа с нашите сътрудници за попречване на нарушавания на глобите посредством отбягване, заобикаляне и отплата ", се акцентира в документа.

В документа се отбелязва, че страните от Г-7 "ще продължат и засилят акцията против елитите и членовете на техните фамилии, които поддържат съветския президент Владимир Путин " по въпроса за нашествието на Русия в Украйна.

"В сходство с правната ни рамка ще наложим наказания на спомагателни физически лица и юридически формирания ", се акцентира в текста.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР