Страните от Г-20 се споразумяха да насърчават реформите в Световната

...
Страните от Г-20 се споразумяха да насърчават реформите в Световната
Коментари Харесай

За реформи в Световната търговска организация се обявиха страните от Г-20

Страните от Г-20 се споразумяха да предизвикват промените в Световната комерсиална организация (СТО). Това стана по време на министерска среща за търговията и вложенията, извършена в Мар дел Плата, на 400 км южно от аржентинската столица Буенос Айрес.

" Ясно е, че всички ние сме съгласни, че е извънредно значимо и незабавно да намерим предложенията, които ще създадат СТО по-адаптивна към провокациите на днешната търговия ", съобщи министърът на външните работи Аржентина Хорхе Фори на конференция.

Окончателният документ след срещата удостоверява ролята на Г-20 като " платформа за политически разговор " сред членовете, както и нуждата да се удвоят напъните " на всички, с цел да се подсигурява, че изгодите от търговията и интернационалните вложения са споделени ". Членовете на Г-20 признават " нуждата от неотложна полемика по отношение на развиването на интернационалната търговия и по какъв начин да се усъвършенства СТО, с цел да се посрещнат актуалните и бъдещите провокации ".

Министрите от Г-20 са разискали и взаимни дейности за справяне с комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, почнала през юли с налагането на взаимни наказателни мита.

" Прилагането на такива ограничения - нови мита в търговията не са позитивно нещо, само че считам, че разговорът продължава и Г-20 сподели нуждата от намирането на решения. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР