Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни системи,

...
Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни системи,
Коментари Харесай

Борел: ЕС трябва да изпрати ПВО системи на Украйна, не може да разчита само на САЩ

Страните от Европейския съюз би трябвало да изпратят своите противоракетни системи, с цел да подсилят противовъздушната защита на Украйна, сподели в четвъртък първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, като предизвести, че Европа не може просто да разчита на помощта на САЩ за Киев, цитира думите му  " Ройтерс ".

Повече от две години след пълномащабното навлизане на Русия, Украйна е изправена пред сериозен дефицит на муниции, като жизненоважното финансиране от Съединени американски щати е блокирано от републиканците в Конгреса в продължение на месеци, а Европейски Съюз не съумява да достави задоволително муниции в точния момент.

" Имаме Пейтриъти, имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите запаси , където са за всеки случай, и да ги изпратим в Украйна, където бушува войната ", сподели Борел пред кореспонденти в среща на външните министри от Групата на седемте (Г-7) на остров Капри.

" В противоположен случай енергийната инфраструктура на Украйна ще бъде унищожена . И никоя страна не може да се бори, без да има електричество вкъщи, във фабриките, онлайн, за всичко ", добави той.

Противовъздушната защита на Украйна е основен въпрос за министрите, събрали се в Италия, след в сряда към Европейския съюз и НАТО да създадат повече, с цел да оказват помощ на Киев.

" Сигурен съм, че ще го създадем, само че би трябвало да го създадем бързо " , сподели Борел, добавяйки, че съжалява, че вътрешната политика в Съединени американски щати забавя по този начин нужния пакет помощ за Украйна на стойност 60,84 милиарда $.

" Не можем да разчитаме единствено на Съединени американски щати . Трябва да поемем своята лична отговорност и да спрем да споделяме " Съединени американски щати ще свършат работа ", сподели той.
 Денис Шмигал до Конгреса на Съединени американски щати: Имаме потребност от тези пари не през днешния ден, не на следващия ден, а през вчерашния ден
Денис Шмигал до Конгреса на Съединени американски щати: Имаме потребност от тези пари не през днешния ден, не на следващия ден, а през вчерашния ден

Ако Украйна загуби, избухва Трета международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР