Страните от Европейския съюз ще продължат да подкрепят Украйна икономически,

...
Страните от Европейския съюз ще продължат да подкрепят Украйна икономически,
Коментари Харесай

ЕС увери, че ще продължи да подкрепя Украйна икономически и военно

Страните от Европейския съюз ще продължат да поддържат Украйна стопански, финансово и с военни доставки. Това излиза наяве от тяхно изказване, оповестено точно на годишнината от съветската инвазия.

От блока означават, че Украйна е част от европейското семейство и упрекват Русия, че е отправила безотговорни нуклеарни закани и популяризира подправена информация за нашествието. И допълват, че ще усилят натиска против Русия да приключи „ нападателната си война “.

Председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, разгласи, че Евросъюзът би трябвало да продължи да дава на Украйна всичко належащо да се отбранява от Русия.

„ Една година след началото на бруталната война Путин не съумя да реализира нито една от своите стратегически цели. Вместо да раздели Европейския съюз, той ни направи обединени и решени да бъдем до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Вместо да господства на световния енергиен пазар, приходите му понижиха. Вместо да изтрие Украйна от картата, се изправи против нация, която е по-силна от всеки път “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР