Страните от Европейския съюз се споразумяха за временни ограничения върху

...
Страните от Европейския съюз се споразумяха за временни ограничения върху
Коментари Харесай

ЕС ограничава вноса на някои храни от Украйна

Страните от Европейския съюз се споразумяха за краткотрайни ограничавания върху вноса на някои украински хранителни артикули, който съгласно някои страни членки е дестабилизирал селскостопанския пазар.

Преговорите продължиха със седмици на фона на митингите на фермери против евтиния импорт от Украйна. В Полша се стигна до блокиране на границата с някогашната руска република и изсипване на украинско зърно върху железопътни релси.

Споразумението по-конкретно се отнася за птичето месо, яйцата, захарта, овесените ядки, зърнените храни, царевицата и меда, показва ДПА. В Европейски Съюз ще може да бъдат внасяни без мита единствено лимитирани количества от тези артикули. Ограничение обаче няма да бъде налагано на пшеницата, макар че страни като Франция и Полша в началото упорстваха за това.

То се преглежда като опит на европейските политици да показват на земеделските производители, че са на тяхна страна, предвид на идния през юни европейски избор. Ако това стане, контрактуваните ограничавания ще влязат в действие на 6 юни за интервал от една година.

Колко тежко ще се отразят рестрикциите на украинската стопанска система ще зависи от това дали нападнатата от Русия страна ще успее да откри нови пазари за своята селскостопанска продукция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР