Страните от Европейския съюз, няколко месеца спорещи по повод това

...
Страните от Европейския съюз, няколко месеца спорещи по повод това
Коментари Харесай

Страните от ЕС постигнаха договорка за намаляване на вредните емисии от автомобили с 37,5 % и с 31 % от микробусите през 2030 г.


Страните от Европейския съюз, няколко месеца спорещи във връзка това какво и какъв брой би трябвало да е понижението на въглеродните излъчвания (СО2) от транспортните средства, като част от самодейността за понижаване на парниковите газове общо с 40 % до 2030 година въпреки всичко стигнаха до единно решение. При това, откакто Германия, страна с авто бранш от 423 милиарда евро през 2017 година настояваше за това, че твърдите ограничения и стремежът към нарастване на броя на колите могат да нанесат вреди на индустрията и да докара до внезапно стесняване на броя на работните места.

Впрочем представители на Европарламента и страните от Европейски Съюз след 9 часа договаряния въпреки всичко се договориха за понижаване на излъчванията от коли с 37,5 % и с 31 % от микробусите през 2030 година спрямо 2021 година

Постигнато е също по този начин и съглашение за междинната цел от 15 % понижение, както на колите, по този начин и на микробусите през 2025 година

„ Това е значим сигнал в битката ни с изменението в климата “, съобщи министърът за стабилно развиване и туризъм на Австрия Елизабет Кестингер. Страната сега ръководи Европейски Съюз.

Част от екоорганизациите показват известно отчаяние, защото считат, че поставените цели би трябвало да са по-високи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР