Страните от ЕС не постигнаха споразумение за миграцията на срещата

...
Страните от ЕС не постигнаха споразумение за миграцията на срещата
Коментари Харесай

Страните от ЕС не постигнаха споразумение за миграцията на срещата на върха в Залцбург

Страните от Европейски Съюз не реализираха съглашение за миграцията на срещата на върха в Залцбург
Лидерите на държавите-членки на Европейски Съюз не реализираха съглашение по отношение на миграцията на неофициалната среща на върха в Залцбург. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция за резултатите от срещата на високо ниво на Европейски Съюз.

"В договарянията по миграцията ние не постигнахме съглашение по всички въпроси, само че сме в единодушие във връзка с главната ни цел - да се понижи притока на имигранти към Европа", сподели той. "Ние се съгласихме да засилим напъните си в областите, по които се договорихме и които към този момент реализираха резултати: подсилване на външните ни граници и съдействие с трети държави", акцентира Туск.

Той прикани за засилено съдействие с Египет и даде обещание да направи миграцията съществена тематика на срещата на върха на Европейски Съюз и Арабската лига през февруари 2019 година в Египет, заяви ТАСС.

Новата миграционна рецесия в Европейски Съюз е обвързвана с бързото струпване на бежанци и стопански мигранти на територията на страните от общността, най-вече в Италия, Испания и Гърция. Европейските механизми за разселване на мигранти в други страни на Европейски Съюз и тяхното връщане в родината не престават да работят извънредно неефективно, а новата самодейност на Европейската комисия за определяне на лагери за имигранти в прилежащите страни-членки на Европейски Съюз към момента не е срещнала никаква поддръжка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР