Страните от БРИКС ще създадат своя собствена валута и ще

...
Страните от БРИКС ще създадат своя собствена валута и ще
Коментари Харесай

Страните от БРИКС ще създадат своя собствена валута срещу господството на долара

Страните от БРИКС ще основат своя лична валута и ще сложат завършек на господството на $!
Новата валута ще е в положение да изглади разликата сред обменните курсове на страните-членки на БРИКС, което ще разреши да се устои на натиска от страна на главните централни банки в света /Фед, Съединени американски щати, Евроцентралната банка/.


" Най-вероятно това ще бъде направено “, разяснява заместник-председателят на Държавната Дума на Русия Александър Бабаков, отговаряйки на въпроса дали страните от БРИКС могат да стартират да пуснат единна валута.


Окончателното решение се чака на 22 август на срещата на върха в Йоханесбург /ЮАР/, където към съюза могат да се причислят още няколко страни,общо са подадени повече от 30 молби!


Страните от БРИКС ще ускорят дедоларизацията, в случай че основат единна валута, счита и Клер Баржелес, колумнист във френското издание на " Les Echos ".


Както означи журналистът, един от главните въпроси на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, планувана за 22-24 август, ще бъде основаването на нова единна валута.


" Тази група от пет страни съставлява повече от 40 % от международното население, съвсем една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт и 18 % от търговията на планетата. Достатъчно, с цел да имаме парични упоритости, които са ориентирани към отбрана на многополюсен свят които няма да бъдат доминирани от Съединените щати.

 

Припомняме: Големите разрастващи се страни от групата на БРИКС ( това са Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) са решени да основат лична банка по прилика на Световната банка и на Международния валутен фонд, като в това време редуцират валутните си запаси в евро. За това оповестява Euractiv, съгласно който страните в организацията са обърнали в друга валута запаси за Евро 45 милиарда

Така в структурата на валутните им запаси обединената валута е с дял от 24%. Делът на еврото е бил максимален в запасите им през 2009 година, когато е достигал 31%, добавя изданието.

Лидерите на петте страни се събраха в Южна Африка от 26-ти до 28-ми март, като там са се споразумели за основаването на взаимна банка, която да подкрепя огромни инфраструктурни планове и да оказва финансова помощ при нужда. Причината да се намерения в основаването на такава конструкция е в това, че Световната банка и Международният валутен фонд са почнали прекалено много да фаворизират планове на Съединени американски щати и Европа. Освен това БРИКС са недоволни от политическото въздействие на Съединени американски щати върху двете световни банки.

Съвкупно, популацията на петте най-големи разрастващи се страни наброява 40% от популацията на Земята, а стопанските системи им осъществят една пета от световния Брутен вътрешен артикул. БРИКС държат Щатски долар 4.4 трлн. валутни запаси и се нуждаят от институция, която да пази ползите им пред останалия свят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР