Страните-членки на Европейския съюз ще обсъдят седми пакет санкции срещу

...
Страните-членки на Европейския съюз ще обсъдят седми пакет санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС ще обсъди седми пакет санкции срещу Русия

Страните-членки на Европейския съюз ще обсъдят седми пакет наказания против Русия, който може да съдържа нови ограничавания против вноса на енергийни запаси от страната. Това заяви министърът на външните работи на Естония Андрес Сут преди съвещанието на първите дипломати от Европейски Съюз в понеделник, предава украинската организация УНН.

По неговите думи, Европейски Съюз би трябвало да продължи да оказва напън върху Русия поради войната й против Украйна и би трябвало да продължи да поддържа Украйна посредством военна и филантропична помощ.

„ За да създадем това, би трябвало да продължим със седмия пакет от наказания, който ще се отнася и за енергетиката “, акцентира Сути.

Той означи, че това би било позитивно в подтекста на отдалечаването от изкопаемите горива и климатичните проблеми.

„ И второто нещо, за което ще приказваме през днешния ден, е филантропичната рецесия, въздействието, рецесията в цените на храните, в продоволствената сигурност “ поради съветската война против Украйна, съобщи естонският външен министър.

На 4 юни беше обявено, че Европейски Съюз към този момент работи по седмия пакет от наказания против Руската федерация.

Европейският съюз на 3 юни публично разгласява шестия пакет от наказания против Руската федерация с отчасти петролно ембарго. Не беше допустимо да се реализира съглашение за цялостно ембарго на съветския нефт, като препъникамъкът беше позицията на Унгария.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР