Странен аромат на зависимости се носи от кантората на лобисти

...
Странен аромат на зависимости се носи от кантората на лобисти
Коментари Харесай

Защо „Антикорупционният фонд“ и Лена Бориславова се загрижиха за Парфюма?

Странен мирис на зависимости се носи от адвокатската фирма на лобисти от столичната улица „ Княз Борис “, близо до Съдебната палата. През уикенда изненадващо „ Антикорупционният фонд “ разгласи във Facebook, че съдът в Мадрид е отказал връщането на търсения по престъпно следствие Тони Иванов, прочут като Парфюма.

Испанските правосъдни управляващи в действителност не се занимават в елементи с претекстовете на българската прокуратура, с които се желае връщането на Иванов в страната. Отказът се базира на едно решение на Съда на Европейския съюз отпреди две години, прокарано от непосредствен до укриващия се в Дубай обвинен Васил Божков, с което европейските заповеди за арест, издавани от България, на процедура бяха анулирани, заради липса на правосъден надзор. И по този начин към този момент две години нито Министерството на правораздаването, нито някой в Народното събрание се пробва да поправи тази празнина в закона и да промени законодателството, с цел да може България да изисква от европейските страни свои жители, разследвани за закононарушения у нас. Наместо това, обществото и европейските ни сътрудници са занимавани с обещания за правосъдни промени и всевъзможни еквилибристики за слагане според на прокуратурата.

Обяснението за какво за две години в България няма политическа воля – европейските заповеди за арест да работят, може да бъде единствено едно. Политическата класа се грижи за лица с избран незаконен уклон, което въобще не е изненада. Особено откакто сме очевидци на странната угриженост, с която „ Антикорупционният фонд “, а и някогашната депутатка от „ Продължаваме промяната “ и още по-бивш шеф на кабинета на премиера Лена Бориславова демонстрираха тези дни по отношение на въпросния Тони Иванов, прочут повече с прякора си „ Парфюма “.

Няма подозрение, че юристите на Тони Иванов са дали на АКФ копие от решението на съда в Мадрид, с което, както стана известно от изказване на прокуратурата в понеделник, българските управляващи публично към момента даже не са осведомени. „ Антикорупционният фонд “ не за първи път ангажира запас, възложен от задгранични фондации, в услуга на наказателно преследвани лица с меко казано противоречива известност. Преди Парфюма юристите от АКФ серийно бранеха различен разследван – Веселин Денков, прочут като Весо Брадата. А още по-преди се занимаваха и със фамилна кавга сред татко и наследник – милионери, заели куп правосъдни институции с враждата си.

Стъпвайки точно на внушението на Антикорупционния фонд по какъв начин Испания не връща на България заговорника Тони Иванов, в неделя в комфортно изявление за Светослав Иванов по БТВ Лена Бориславова за следващ път опитва да нападна прокуратурата. Бориславова има претенциите, че познава правораздаването у нас, изключително откакто се разбра, че е получавала 14 000+ лева месечно заплащане като юрист, наета от близкия й Кирил Петков по времето, по което той ръководеше служебно икономическото министерство. Разбира се, нито комфортният Светослав Иванов задълба в диалога, още по-малко Бориславова имаше интерес да признае за какво българските ЕЗА срещат проблем с използването си в страните от Европейски Съюз. Ако изключим предумисъл, то евентуално става въпрос за непросветеност. Все отново, нито Иванов, нито Бориславова имат нужния юридически потенциал макар претенциите им за съществуване на подобен.

Недоволството на АКФ и Лена е, че Парфюма, който се оказа участник в групата към Цветан Василев и Красимир Каменов-Къро, която е провела огромен скрит план за дискредитиране и премахване на обвинител №1, висши магистрати и служители на реда, евентуално идва и по друга линия. Още през лятото на 2022 година се разбра, че Тони Иванов се употребява с особената непосредственост на тогавашния финансов министър Асен Василев. Парфюма бе спрян на софийския бул. „ България “, като в автомобила му бе открит полицейски буркан, нелегално притежаван. От разкритията на прокуратурата за заговора против Гешев пък се разбра, че престъпният необут Къро гледа на Политическа партия и Демократична България като на задоволително близки, като това евентуално се базира точно на посредничеството на лица като Парфюма. Какви са връзките на Тони Иванов с „ Промяната “ евентуално занапред ще се обяснява, само че е показателно за морала на „ гражданските деятели “ от „ Антикорупционния фонд “, а и на политически ангажираната Лена Бориславова, лекотата, с която кредитират персони като Парфюма, желан от българската прокуратура поради изнудване с отправяне на закани против три лица, да продадат парцела си, с цел да върнат заем.  Това по всички индикатори се води тежко съзнателно закононарушение, обвързвано с лихварство и изнудване. А, дали Тони Иванов е парадирал с връзките си с властимащите от „ Промяната “, когато е заплашвал и изнудвал? Не било от значително значение, че в потребления от Парфюма жилищен парцел били открити 70 гр. кокаин, считат от АКФ. И тези същите имат претенциите да се борят с корупцията?! Дори и това не е изненадващо като се има поради, че в управлението им е побългарен холандец, последовател на еднополовата обич и евентуално на легализирането на дрогата.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР