Страната върви към предсрочни избори. Партиите в парламента показаха, че

...
Страната върви към предсрочни избори. Партиите в парламента показаха, че
Коментари Харесай

Посочиха основния проблем на Има такъв народ

 " Страната върви към предварителни избори. Партиите в Народното събрание демонстрираха, че всяка една ще готви своите тактики и държанието ѝ ще зависи от идната акция... На последващи избори евентуално резултатите ще се възпроизведат. Но ще се надигнем пред един още по-сложен парламент “. Това заключи пред БНР политологът Милен Любенов, който е и академични учител. 

Той уточни, че е трябвало да се откри пресечна точка и да се сформира съдружно държавно управление. Според него основният проблем на Има Такъв Народ е, че не приказват и не комуникират нито с партиите, нито с гласоподавателите. 

" Политиката е разговор сред партиите и сред партиите и жителите. Аз не разбирам това държание. Избори се печелят елементарно, след това стартира сложното... Имаше огромни упования от тези избори. Гражданите демонстрираха ясно, че желаят смяна, а партиите, които се отъждествяват с тази смяна, не дадоха отговор на упованията им “. 

В предаването " Нещо повече “ Любенов добави: 

" В този парламент имаше една опция за сформиране на работещо болшинство. Видя се, че ГЕРБ са в тотална изолираност. Вариантът беше държавно управление с присъединяване на трите нови партии и Българска социалистическа партия. Политиката е изкуството на вероятното “. 

По думите на политолога правителство при трети изследователски мандат е невероятно, тъй като са изгорени всички мостове. 

" Служебното държавно управление ще се сблъска с доста мини, заложени от сегашното държавно управление, които могат да избухнат всеки миг. Това не е добра развръзка за президента  - пет месеца преди президентските избори да сформира служебно държавно управление, пред което има доста провокации “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР