Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм. Това заяви в

...
Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм. Това заяви в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм

" Страната се плъзга към все по-голям авторитаризъм ". Това съобщи в изявление за БНР водачът на " Да, България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов.
" Ние от " Да, България " точно по тази причина завихме една центристка позиция, точно тъй като считаме, че проблемите, които България има, не могат да бъдат прочетено през призмата на ляво и дясно и че ние се опитваме да сложим казуса за това, че основите на демокрацията, основите на един правов ред, са минирани. Виждаме по какъв начин страната се плъзга към един все по-голям авторитаризъм, който виждаме неговите прояви по отношение на медиите, т. е, свободата на словото, виждаме неговите прояви по отношение на разнообразни бизнеси – и едри, и дребни, и в София, и по места, т. е. това е частната благосъстоятелност, свободата на пазара и конкуренцията. Виждаме, че продължава правосъдната власт, и изключително прокуратурата, да бъде нереформирана. Изброявам го, тъй като това демонстрира, че базовите условия за съществуването на демокрацията, за съществуването на европейски модел на развиване, за съществуването на независимост в Българи сега са под една доста мощна офанзива ", сподели той.
Освен мониторинга на Европейската комисия, под който се намираме, ние се намираме под един различен мониторинг – на Съвета на Европа, който е безусловно невиждан за страната членка на Европейски Съюз Искам да напомня, че самото начало на договарянията за Европейски Съюз, зависи от осъществяването на едно нещо, което се назовава Копенхагенски критерии. Тези Копенхагенски критерии са точно това – независимост на словото, правораздаване, пазарна стопанска система. Ние сега демонстрираме всички белези на това, че не просто още не можем 10 години след нашето присъединение, да осъществим всички условия за присъединението си, ние към този момент започваме да нарушаваме изискванията за началото на договарянията с Европейски Съюз.
Понеже от другата страна имаме един европейски хайлайф, който виждаме, че значително губи посоката на лидиране в Европейски Съюз и изпитва компликации да се ориентира в изменящата се обстановка, те считат, че за момента могат да пренебрегват какво се случва в България сега, приказвам за Юнкер, само че рано или късно това ще спре ".
Иванов разяснява информацията за опцията за диалози сред " Да, България " и ДСБ за необятна коалиция:
" Имаме нужното време с ДСБ на създадем стъпките по доближаването и по уеднаквяването на политическата ни траектория, без това да провокира разтърсвания при тях. Искам да напомня, че незабавно след изборите на 7 юни, имахме решение, че в името на демокрацията, върховенството на закона, свободата в тази страна, ние ще търсим такова обединяване. След което започнахме поредност от общи заявления - пет партии. Тази общи заявления не са просто някакви хартии, които се носят по вятъра, това е една доста значима алена линия, което ние дружно сме построили, тъй като това са общи позиции по всички значими тематики, започвайки от положението на бизнеса в България, свършвайки с геополитическата среда. Фокусът ни е точно в този формат - пет партии, и задачата ни е в този периметър да изградим работещ съюз.
Ние приказваме за политически съюз, който ще бъде платформа на база ще се вършат обединения за съответното явяване на избори. Считаме, че се допълваме всички, че работим добре и на този стадий не се постанова някаква по-голяма степен на организационно обединяване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР