Страната е представила широк спектър от военно оборудване на Украйна,

...
Страната е представила широк спектър от военно оборудване на Украйна,
Коментари Харесай

Нидерландия с горещи данни. Каква е ролята й в Украйна

Страната е показала необятен набор от военно съоръжение на Украйна, включващо и танкове " Леопард 1 ". Това съобщи министърът на защитата на Нидерландия Кайса, съобщи украинската агенция Укринформ.

Олонгрен направи изказването си в обществената платформа " Екс " (бившия " Туитър " ). 
-->
" От края на юни Нидерландия е предоставила необятен набор от военно съоръжение на Украйна, като да вземем за пример танкове " Леопард 1 ", камиони и техника за разминиране ", се споделя в нейната обява.

Пресслужбата на нидерландското министерство на защитата отбелязва още, че се образоват украински военни и се правят ремонтни действия. Освен това Нидерландия изпраща екипи от криминалисти, които да събират доказателства за съветски военни закононарушения.

" Военната поддръжка от страна на Нидерландия стартира през февруари 2022 година, когато Русия изпращаше от ден на ден и повече бойци на границата с Украйна. На 24 февруари 2022 година Русия нахлу в Украйна. За Нидерландия е значимо Украйна да не загуби войната. Ето за какво държавното управление счита, че е доста значимо да продължи да поддържа украинските въоръжени сили ", написа пресслужбата.

Министерството на защитата на Нидерландия разгласява също подробна информация за пакетите за отбранителна помощ, предоставени на Украйна. Те включват танкове Т-72, бронирани бойни машини, разследващи машини " Фенек ", както и бронирани гаубици, 120-милиметрови минохвъргачки, пускови установки " Пейтриът ", разнообразни типове безпилотни летателни апарати, радари и други артикули.

Отбелязва се, че в допълнение към военната поддръжка Нидерландия дава и филантропична помощ, оказва помощ на жертвите на войната и подкрепя селското стопанство. Нидерландия също по този начин поддържа проучвания в региона на правата на индивида и нарушаванията на интернационалното филантропично право.

Наскоро Румъния и Нидерландия подписаха съглашение да основат център за образование на бъдещи водачи на Ф-16 от Украйна.

Двете страни подписаха писмо за планове за основаване на база за образование на водачи на Ф-16 и техническото обслужване на самолетите в един от образователните центрове на румънска територия като част от приноса на страните за укрепване на противовъздушната защита на Украйна, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР