Страховити клошари окупираха пейка в междублоковото пространство на улица Стефан

...
Страховити клошари окупираха пейка в междублоковото пространство на улица Стефан
Коментари Харесай

Помощ! Глутница клошари сее страх в Кючука

Страховити клошари окупираха скамейка в междублоковото пространство на улица „ Стефан Стамболов “ в пловдивския квартал Кючук Париж и подвигат олелия до небесата. Членовете на глутницата, които към този момент имат ужасяваща популярност в региона, събират хартия, пластмаса или други боклуци, предават ги в пункта за вторични първични материали, който е в съседство, отиват до магазина за бира и алкохол, и почват да пиянстват на пейките. За да опише за кварталните несгоди, с „ Марица “ се свърза Иван Костадинов, чийто хол се намира на тъкмо 7,58 м. от ядрото на купона.

„ Тези хора не се преценяват изобщо с никого. Идват вечер откакто затвори пункта или следобяд, когато си почиват хората. Не приказват тихичко, ами напряко крещят, тъй като са пияни или наркомани “, описа бай Иван.

Проблемът е толкоз бездънен, че хората от блока заобикалят да сядат на пейките. Преди няколко дни една от съседките се е пробвала да направи забележка на клошарите, да са по-тихи. В отговор получила единствено тлъста доза псувни. Жената се уплашила и се прибрала.

„ Не можем да се оправим сами. Два пъти пиша до общината за тази скамейка. Искаме да се реалокира просто 30 метра по-нататък, с цел да не ни е под терасите. Обадих се веднъж на секретарката на общината, тя ми даде номер на някаква друга, която ми сподели да направя подписка. Аз съм със строшен крайник и не мога да излизам от вкъщи си, по какъв начин да направя подписка? “, реторично попита бай Иван, като акцентира, че щом стане нощ и трафикът утихне, виковете и крясъците на клошарите скъсват небето.

Родителите в квартала също ги е боязън от напастта и постоянно вървят да прибират децата си – от учебно заведение – до входната врата.

„ Ние си чистим градинката зад блока и си я поддържаме, само че това е болест – туби, шишета бира и алкохол, фасове, всевъзможни гадости има там. Двама умряха, но те са въдят. На два три пъти съм се обаждал на полицията сред 2 и 4 като са тука... идват и ги разгонват. Ами в случай че в същото време има някакво по-сериозно закононарушение, а ние ангажираме служителите на реда за едни клошарски пейки “, добави бай Иван и добави, че като няма ястие, мъжете даже стават нападателни и се озлобяват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР